İzmir - Mavişehir Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Mavişehir Okyanus Koleji Ortaokul Kademesi Öğrencilerinin "Türk Dili" Duyarlılığı
Mavişehir Okyanus Koleji Ortaokul Kademesi Öğrencilerinin "Türk Dili" Duyarlılığı Mavişehir Okyanus Koleji Ortaokul Kademesi Öğrencilerinin "Türk Dili" Duyarlılığı
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Özel Mavişehir Okyanus Ortaokulunda dil bilincini güçlendirmek adına 4 Mayıs 2018 tarihinde Türkçe öğretmenleri eşliğinde öğrencilerle birlikte çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Öncelikle Türk dilinin doğuşunu, dilimizin dünya dilleri arasındaki yerini anlatan videolar tüm sınıf düzeylerinde izletildi. İzletilen videolardan hareketle sınıflarda öğrenciler dil üzerine konuşmalar yaptı. Türkçe Haftası hatıra çerçevesi hazırlanarak katlarda öğrencilerle fotoğraf çekildi. 5.sınıflarda atasözü ve deyim kartlarını kullanarak istasyon tekniğiyle eğlenceli etkinlikler yapıldı. Yine seçilen atasözleri hikâyeleri öğrenciler tarafından resmedildi ve panolarda sergilendi. Görsel sanatlar öğretmenlerinin de desteğiyle hazırlanan Nasrettin Hoca fotoğraf aksesuarıyla tüm öğrencilerimiz keyifli dakikalar geçirdi. 6 ve 7. sınıflarda Göktürk alfabesi kullanılarak öğrencilerin isimlerini yazmaları sağlandı ve hazırlanan maketin üzerine bu isimler asıldı.

Dilin önemi üzerine hazırlanan pankartlarla öğrenciler, koridorları ve bahçeyi dolaştı. Bu sayede dilin önemine bir kez daha dikkat çekildi. Yapılan bu etkinlikler sayesinde öğrencilerimizce Türkçenin önemi ve değeri vurgulandı.


Haber
:
Zeynep Soydam
Editör
:
İbrahim Aslan
Fotoğraf
:
Rafşan Yağmur Çelik
Tarih
:
07 Mayıs 2018, Pazartesi 15:05
Okunma
:
795 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları