İzmir - Mavişehir Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Mavişehir Okyanus Koleji Ortaokul Kademesi Kanguru Finallerinde
Mavişehir Okyanus Koleji Ortaokul Kademesi Kanguru Finallerinde Mavişehir Okyanus Koleji Ortaokul Kademesi Kanguru Finallerinde
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Özel Mavişehir Okyanus Ortaokulu öğrencileri “matematiğin zor ve sıkıcı” olduğu yönündeki fikirleri değiştirmeyi amaçlayan, matematiği öğrenciler arasında daha popüler hale getirmeyi hedefleyen Kanguru Sınavında 2. senesinde de finale çıkmayı başardı.

Kanguru Matematik Sınavı, Fransa merkezli "Kangourou Sans Frontieres" Derneğine bağlı olarak 80 ülkede uygulanmaktadır. Kurucu ve yöneticileri Uluslararası Matematik Olimpiyatlarında da yöneticilik yapan farklı ülkelerden akademisyen ve matematikçilerden oluşan derneğin hazırladığı, 19 Mart 2018 tarihinde 1119 okul, 60357 öğrencinin girdiği Kanguru Matematik Sınavı'na Özel Mavişehir Okyanus Ortaokulunun 24 öğrencisi katılmıştır.

2017 yılında Türkiye'de finalde %1lik dereceye girerek Üstün Başarı Belgesi alan Türkiye 29.su Hamit Cirit, Türkiye 26.sı Fazıl Yekta Yalçın ile birlikte 7.sınıf öğrencilerimiz Öykü Yelman ve Nisa Alpak, bu sene katıldıkları Kanguru Matematik Sınavında 7-8 kategorisinde finale girmeye hak kazanmıştır.

5 Mayıs 2018 tarihinde, İzmir Ekonomi Üniversitesinde gerçekleşecek olan Kanguru Final Sınavında öğrencilerimize başarılar diler, öğrencilerimizi ve ortaokul matematik öğretmenlerimizi tebrik ederiz.


Haber
:
Zeynep Soydam
Editör
:
İbrahim Aslan
Fotoğraf
:
Rafşan Yağmur Çelik
Tarih
:
03 Mayıs 2018, Perşembe 15:56
Okunma
:
1.245 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları