İzmir - Mavişehir Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Mavişehir Okyanus Koleji Ortaokul Kademesi Geleneksel V.Münazara Turnuvası Şampiyonu Belli Oldu
Mavişehir Okyanus Koleji Ortaokul Kademesi Geleneksel V.Münazara Turnuvası Şampiyonu Belli Oldu Mavişehir Okyanus Koleji Ortaokul Kademesi Geleneksel V.Münazara Turnuvası Şampiyonu Belli Oldu
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Okyanus Kolejleri olarak gelenekselleşen “7.Sınıflar Arası Münazara Turnuvası” kampüs finali yapıldı. Öğrencilerimiz, savunmaları adına kendilerine verilen tezlerle ilgili gerekli çalışmaları yapıp jüri üyeleri karşısında performanslarını sergilediler. İpi göğüsleyen 7/D sınıfı oldu.

Münazaralar; öğrencilerin, özgüven ve sorumluluk duygularını geliştirmek, toplum içinde kendilerini sözlü olarak ifade edebilmelerini sağlamak, özgün fikir üretebilme ve karşılaştıkları problemlere çözüm bulma yeteneklerini geliştirmek, farklı görüşleri istatistiki bilgilerle savunabilmelerini alışkanlık haline getirmek, mantık yürütme, tezler ortaya koyma ve antitezler üretme konusunda becerilerini geliştirmelerine ortam hazırlamaktır.

 

Bu bağlamda kendini geleceğe sağlam adımlarla hazırlayan Okyanus Koleji öğrencileri, münazara etkinliği sayesinde kendi fikirlerini ortaya koyma fırsatını bir kez daha yakaladılar. Tüm 7.sınıflar arsında gerçekleştirilen münazara turnuvasında bir adım daha öne çıkan iki sınıfımız oldu: 7/D ve 7/B. Münazarada, 7/D sınıfı öğrencileri; “Toplu konutlarda yaşamak bireylerin psikolojisini olumlu etkiler.”, 7/B sınıfı öğrencileri ise “Müstakil evlerde yaşamak bireylerin psikolojisini olumlu etkiler.” görüşünü savundular. Öğrencilerimizin her biri bu süreçte gayet başarılı performanslar sergiledi. Ortaya koydukları savlar, araştırma sonuçları, beden dilini etkili kullanma ve düşüncelerini savunabilme gücü gibi kriterlere göre değerlendirme yapan jüri üyeleri karar verme noktasında zor anlar yaşadı.

 

7/D ve 7/B sınıflarından  finale çıkan 7/D şubesi oldu. Bu heyecanlı süreç Özel Bornova Okyanus Ortaokul’unda yapılacak İzmir finaliyle son bulacak. Bu yolda öğrencilerimize şimdiden başarılar diliyoruz. Turnuvaya katılan her öğrencimize emeklerinden dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.


Haber
:
Zeynep Soydam
Editör
:
Murat AKDEMİR
Tarih
:
15 Ocak 2019, Salı 09:59
Okunma
:
701 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları