İzmir - Mavişehir Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | 101 Atasözü 101 Öykü’yü Yaşayarak Öğrendik…
101 Atasözü 101 Öykü’yü Yaşayarak Öğrendik… 101 Atasözü 101 Öykü’yü Yaşayarak Öğrendik…
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Mavişehir Okyanus Ortaokulu 6. sınıf öğrencileri, “101 Atasözü 101 Öykü” kitabını okuyarak atasözlerinin hikayeleriyle tanışma fırsatı buldular. Öğrencilerimiz, atasözlerinin hikayelerine farklı bakış açılarıyla yaklaşarak sınıflarında canlandırdılar. Atasözlerini eğlenerek öğrenen öğrencilerimiz kalıcı öğrenmeyi de sağladılar.

Çeşitli eserleriyle çocuk edebiyatında önemli bir yer edinen Süleyman Bulut’un “101 Atasözü 101 Öykü” kitabını okuyan öğrencilerimiz; Drama Eğitmeni Yasemin Yanar Karameşe ile bu öyküleri daha da anlamlı hale getirdiler. Atasözlerinin anlamlarından yola çıkarak öğrencilerimiz, Drama Eğitmeni Yasemin Yanar Karameşe’nin önderliğinde farklı tekniklerle oluşturdukları küçük canlandırmalarla kendi yeteneklerini ortaya koydu. 6/A, 6/B ve 6/C sınıflarında gerçekleşen etkinliklerde; “Ağaç yaprağıyla gürler.”, “Yalancının mum yatsıya kadar yanar.”, “Akıl akıldan üstündür.”, “ Akıl akıldan üstündür.”, “Akıl olmayınca ne yapsın sakal.”, “Boş torbayla at tutulmaz.” gibi atasözlerini canlandırdılar. Bu etkinlikte farklı rollere bürünen öğrencilerimiz; çaycı, ihtiyar, ev sahibi-kiracı gibi karakterleri canlandırdılar.

“Modern Doğaçlama Tiyatro” nun en keyifli oyun biçimlerinden biri olan “cıbırca” etkinliği ile eğlenceli dakikalar geçirdiler. Drama eğitmenimiz, atasözlerinin hayatın içinden doğduğunu ve milli kültürümüzün önemli bir değeri olduğunu vurguladı. Bu tür etkinlikleri sık sık yineleyerek daha fazla atasözü öğrenebileceğimizi belirtti. Yaşayarak öğrenmenin; kalıcı öğrenme üzerinde çok etkili olduğunu savunan Okyanus Kolejleri bu tür çalışmalarla öğrencilerimizi geliştirmeye devam edecektir.


Haber
:
Filiz Boztoprak
Editör
:
Murat AKDEMİR
Fotoğraf
:
Burcu Şener
Tarih
:
29 Şubat 2020, Cumartesi 11:57
Okunma
:
941 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları