Halkalı Okyanus Koleji, Anadolu Lisesi | Haber | Yurtdışı Projeleri, Devam Ediyor.
Yurtdışı Projeleri, Devam Ediyor. Yurtdışı Projeleri, Devam Ediyor.
  • Paylaş
Almanya’da kardeş okul projesinin ilk ziyareti çok renkli geçti. Almanya’nın Köln şehrindeki Okyanus Kolejleri’nin kardeş okulu ‘’Konrad Adenauer Realschule’’ ile projenin ilk aşaması gerçekleştirildi.

Kardeş okulun öğrenci ve velileri Okyanus Koleji ekibini coşkuyla karşıladı. 9 – 15 Haziran tarihlerinde arasında proje sorumlusu öğretmenler eşliğinde, öğrenciler, Almanya’nın Köln şehrinde, proje kapsamında çalışmalarda bulundu. 

Proje kapsamında öğrencilerimiz ve kardeş okul öğrencileri Almanya’da meslek edinme sürecini yakından görmek için bir araya gelerek çeşitli etkinlikler yaptılar. Almanya’da bulunan meslek edindirme ve mesleki araştırma kurumları olan "BITZ" ve "Berufskolleg"i ziyaret ederek oradaki çalışmaları gözlemlediler. Meslek bulma sürecinde Almanya’daki ailelerin, okulların ve bu tarz kurumların gençlere ne tür destek ve yardımda bulunduğunu gören öğrenciler, öğrendikleriyle ilgili posterler hazırladılar ve bunları sundular.

Öğrencilerimiz, Alman öğrencilerin evlerinde kalarak, arkadaşlarının günlük yaşantılarını yakından tanırken kültür farklılıklarını da öğrenmiş oldular. Aynı zamanda 2. Yabancı dil olarak Almanca öğrenmekte olan öğrencilerimiz , öğrendikleri bu dili kendi ortamında kullanma imkanı buldular. Yeni arkadaşlıklar, dostluklar elde ederek Avrupa’yı görerek, tanıyarak güzel deneyimler edindiler. Köln’de görülmeye değer bir çok tarihi ve kültürel yeri gezen Okyanus Kolejleri Öğrencileri, bu eğitim ve kültür gezisi boyunca Alman dilini, tarih ve kültürünü, eğitim ve okul sistemini tanıma fırsatı buldular.

Gezileri süresince Köln şehrindeki ünlü Kathedrali (Kölner Dom), Hohenzollernbrücke köprüsünü ve eşsiz manzarasını, çikolata müzesi ve Rhein nehri kıyısındaki tarihi Alman mimarisiyle yapılmış evleri , Fantasialand ve daha bir çok tarihi turistik mekanı görme şansını yakalayan öğrencilerimiz keyifli dakikalar yaşadılar.

Ekim ayında Alman öğrencilerini İstanbul’da ağırlamanın heyecanı ile vedalaşıldı. Okyanus Koleji olarak; bilimde, sanatta, sporda ve kültürel alanlarda hızla ilerleyen ülkemizin yarınlarını emanet edeceğimiz gençlerimizin, bu tarz projeler aracılığıyla, daha özgüvenli, iki ülkeyi sosyal ve kültürel açıdan doğru değerlendirebilen, aktif, ufku açık bireyler olmalarını ve yabancı dillerini geliştirmelerini hedefliyoruz. Bu hedef doğrultusunda yanımızda yer alan ve çocuklarını bizlere emanet eden tüm velilerimize teşekkür ediyoruz.


Haber
:
Okyanus Web Ofis
Editör
:
Okyanus Web Ofis
Tarih
:
20 Haziran 2013, Perşembe 16:28
Okunma
:
11.196 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları