Halkalı Okyanus Koleji, Anadolu Lisesi | Haber | Halkalı Okyanus'ta Okul Temsilcisi Seçimi
Halkalı Okyanus'ta Okul Temsilcisi Seçimi Halkalı Okyanus'ta Okul Temsilcisi Seçimi
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Halkalı Okyanus Koleji'nde İlkokul, Ortaokul ve Lise Okul Temsilcisi seçimi yapıldı.

TBMM ve MEB tarafından ortaklaşa yürütülmekte olan"Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisi" projesi, Okyanus Kolejleri'nde de başarıyla uygulanıyor...

Proje kapsamında tüm öğrencilerin (İlkokul(1. Sınıf hariç)-Ortaokul-Lise) oy kullanmasıyla "Okul Temsilcisi" seçiliyor. Geleneksel oy kullanma ritüellerinin hepsinin uygulandığı bu seçimde öğrenciler seçmen olup, sandık başına gidiyor.

Halkalı Okyanus Koleji'nde 26 Eylül-3 Ekim2013 tarihlerinde sınıflardan seçilen Okul Temsilcisi adayları, propaganda ve seçim çalışmaları faaliyetleri kapsamında, sınıfları dolaşarak, koridorda kürsü kurarak ve konferans salonunun olanaklarını kullanarak oy istedikleri gruba yönelik sunumlarını yaptılar.

Bu çalışmaları takip eden günde sandıklar kuruldu, seçmenler oylarını görevli öğretmenler eşliğinde kullandılar. Okul Temsilcileri  ve Temsilci Yardımcıları tüm öğrencilerin katılımıyla seçilirken, seçim sonuçları öğrencilere 11 Ekim 2013 Cuma günü duyuruldu.

İlkokul Okul Temsilcisi Sudenaz Erkılıç, Temsilci Yardımcısı Zehra Dursun; Ortaokul Okul Temsilcisi Doruk Şimşek,Temsilci Yardımcısı Elif Sude Işıklar; Lise Okul Temsilcisi Mustafa Kemal Türkoğlu, Temsilci Yardımcısı Okan Akdora  seçildi.

Bu çalışma öğrencilerin, insan hak ve hürriyetlerinin vazgeçilmezliğini özümseme, toplumsal gelişmelere duyarlı olma, barış içerisinde çözümler üretme, kişisel sorumluluğun önemine inanma ve her türlü önyargı ve ayrımcılıktan uzak bir anlayış geliştirmesine katkı sağladı.


Haber
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Tarih
:
11 Ekim 2013, Cuma 16:01
Okunma
:
5.129 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları