Fatih Okyanus Koleji, Anadolu Lisesi | Haber | Okyanus Kolejleri Lise Öğrencilerinden Orhan Kemal’in Edebi Hatıralarına Yolculuk
Okyanus Kolejleri Lise Öğrencilerinden Orhan Kemal’in Edebi Hatıralarına Yolculuk Okyanus Kolejleri Lise Öğrencilerinden Orhan Kemal’in Edebi Hatıralarına Yolculuk
  • Paylaş
Okyanus Kolejleri Lise öğrencileri edebi hayatımızın bir dönemine damga vuran Orhan Kemal’in edebi hatıralarına yolculuğa çıkıyor.

Okyanus Kolejleri Kültür ve Edebiyat Kulübü’nün 25 Kasım 2014 – 12 Aralık 2014 tarihleri arasında organize ettiği Orhan Kemal Müze gezisinde 9. Sınıf öğrencileri “metin ve zihniyet”, “metin ve gelenek”, metin ve yazar” arasındaki ilişkiyi kavramalarını öğrenerek pekiştirecek.

Öğrenciler, müzede Orhan Kemal’in çoğu Ara Güler tarafından çekilmiş özel yaşamıyla ilgili 70 fotoğrafı, ailesiyle ilgili fotoğrafları, kitaplarının orijinal ilk baskıları, özel mektupları, hakkındaki yazılar, makaleler ve doktora tezleri, çalışma odası, yazarın kullandığı daktilo, yatak, diş fırçası, kalem gibi özel eşyaları ve öldüğünde yüzünden alınan yüz kalıbı gibi çeşitli materyalleri görebilecek. 


Haber
:
Abdulkadir Arslan
Editör
:
Mehmet KAPAN
Tarih
:
30 Kasım 2014, Pazar 16:45
Okunma
:
8.100 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları