Fatih Okyanus Koleji, Anadolu Lisesi | Haber | Jeoloji Müzesi'nde Kayaç İncelemesi
Jeoloji Müzesi'nde Kayaç İncelemesi Jeoloji Müzesi'nde Kayaç İncelemesi
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
İstanbul Üniversitesi Jeoloji Müzesi'ni gezen Avcılar ve Fatih Okyanus Koleji 10. Sınıf öğrencileri, "Topoğrafya ve Kayaçlar" konusunda somut örnekleri görme fırsatı buldular.

Okyanus Koleji lise öğrencilerinin İstanbul Üniveristesi Jeoloji Müzesi'nde eğitici gezisi...

Avcılar Okyanus Koleji 10. Sınıf öğrencileri, 5-6 Aralık 2013 tarihlerinde Coğrafya Öğretmenleri Zübeyde Özal ve Cumali Sevinç ile İstanbul Üniversitesi Jeoloji Müzesi'ne gittiler.

10. Sınıf müfredatında bulunan "Topoğrafya ve Kayaçlar" konusunda öğrendikleri kayaçları, müzede görme imkanı bulan öğrenciler, kayaçları ilgiyle incelediler.

Fatih Okyanus Koleji 10. Sınıf öğrencileri de, 6 Aralık 2013 Cuma günü İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'ndeki Jeoloji Müzesi'ni gezdiler.

Öğrenciler, derste teorik olarak işledikleri "Topoğrafya ve Kayaçlar" konusunu bu gezide somut örnekleri ile zenginleştirerek uygulamalı olarak öğrendiler.

Kayaçların kökenlerine göre oluşumlarını, canlı kalıntılarının jeolojik devirlerde kayaç oluşumuna etkisini, katılaşan hayvan ve bitki fosillerini, ülkemizden ve dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen kayaç türlerini gözlemlediler.

Kayaçlar bakımından Türkiye'nin en zengin iki müzesinden biri olan İstanbul Üniversitesi Jeoloji Müzesi'ne katkılarından dolayı teşekkür ederiz...


Haber
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Tarih
:
09 Aralık 2013, Pazartesi 14:43
Okunma
:
3.045 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları