Fatih Okyanus Koleji, Anadolu Lisesi | Haber | Fatih Okyanus Öğrencileri Santralistanbul'da Geçmişe Yolculuk Yaptı
Fatih Okyanus Öğrencileri Santralistanbul'da Geçmişe Yolculuk Yaptı Fatih Okyanus Öğrencileri Santralistanbul'da Geçmişe Yolculuk Yaptı
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Fatih Okyanus Koleji 10. ve 11. Sınıf öğrencileri 17 Ekim 2014 tarihinde Bilgi Üniveritesi gezisinin ardından İstanbul’un ilk enerji müzesini ziyaret ederek geçmişe yolculuk yaptılar.

Fatih Okyanus Koleji Rehberlik Birimi  2014-2015 yılının ilk gezisini 10. ve 11. Sınıf öğrencileriyle gerçekleştirdi. Öğrencilerin, üniversite ve bölümlerini yerinde, gezerek ve görerek daha iyi tanıması amacıyla 17 Ekim 2014 Cuma günü Bilgi Üniversitesi'ne gezi düzenlendi. Öğrenciler üniversite gezisinde üniversitenin kampüs imkân ve olanaklarını yerinde görme şansı buldular. İlk olarak öğrencilere üniversite bünyesinde yer alan bölümlerin tanıtımı yapıldı.

Tarihi Müzede Deney Fırsatı

Üniversite ziyaretinin ardından Santralistanbul’a dönüştürülen Osmanlı Devleti’nin kent ölçekli ilk elektrik santrali Silahtarağa Elektrik Santrali’ni gezen öğrenciler, enerji müzesinde hazırlanmış deney düzeneklerinde deneyleri uygulama fırsatı buldular. Öğrencilerin en çok uyguladığı deneyler, motor ve jeneratör, manyetik heykel, plazma topu, iletkenler ve yalıtkanlar, düzensiz sarkaç, van de graaff jeneratörü oldu. Zıplayan halka deneyi ve zoetrop öğrencilerin en çok ilgi gösterdiği deneyler oldu.


Haber
:
Fuat Aydın
Editör
:
Mehmet KAPAN
Fotoğraf
:
Taşkın IŞIK, Merve DÜNDAR
Tarih
:
29 Ekim 2014, Çarşamba 15:57
Okunma
:
1.628 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları