Fatih Okyanus Koleji, Anadolu Lisesi | Haber | Fatih Okyanus Koleji Anadolu Lisesi 11.Sınıf Öğrencileri Sabancı Üniversitesinde
Fatih Okyanus Koleji Anadolu Lisesi 11.Sınıf Öğrencileri Sabancı Üniversitesinde Fatih Okyanus Koleji Anadolu Lisesi 11.Sınıf Öğrencileri Sabancı Üniversitesinde
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
: Fatih Okyanus Koleji 11.sınıf öğrencileri 7 Mayıs Pazartesi günü Sabancı Üniversitesini gezdiler

Okyanus Koleji Fatih Kampüsü 11.sınıf öğrencileri lise rehber öğretmeni Taşkın Işık ve sınıf koçları Ayşegül Çenebağı ve Ayten Kabakçı’yla,  Sabancı Üniversitesini gezdiler.

Öğrencilerimiz ilk olarak üniversite ile ilgili bilgi aldılar;Çift anadal,yandal,erasmus öğrenci değişim programları ve üniversite bünyesinde yer alan öğrenci kulüpleriyle ilgili bilgilendirme yapıldı.

Türkiye’deki İlk “Bölümsüz Üniversite”

Sabancı Üniversitesi, Türkiye’nin ilk bölümsüz üniversitesidir. Öğrencilerin, seçtikleri uzmanlık alanları dışındaki disiplinler hakkında da bilgi sahibi olması ve tam donanımlı bireyler olarak yetişmesini sağlayan bu sistem üniversitenin temelini oluşturmaktadır.

Sabancı Üniversitesi’nde tek kampüs içinde üç fakülte bulunmaktadır:

  • Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi
  • Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi
  • Yönetim Bilimleri Fakültesi

Üniversitede öğrenim görmek isteyen öğrenciler, üniversite giriş sınavı sonucuna göre tercihini yaparken “bölüm” değil, fakültelerdeki “program grupları” bazında seçim yapar. Tüm öğrenciler, ilk iki yıllık süre zarfında, lisans programlarından farklı dersler seçerek tüm lisans programlarını detaylı biçimde tanıma fırsatına kavuşur. Öğrenci ikinci sınıfın sonuna geldiğinde, fazladan herhangi bir sınava tâbi tutulmaksızın 12 program arasından kendi diploma alanını belirler.

Seminerin sonunda kampus turu yapılarak gezi sonlandırıldı.


Haber
:
Fuat Aydın
Editör
:
İbrahim Aslan
Fotoğraf
:
TAŞKIN IŞIK
Tarih
:
16 Mayıs 2018, Çarşamba 09:30
Okunma
:
1.155 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları