Fatih Okyanus Koleji, Anadolu Lisesi | Haber | Fatih Okyanus Koleji 3 Aralık Dünya Engellililer Farkındalık Günü Konferansı
Fatih Okyanus Koleji 3 Aralık Dünya Engellililer Farkındalık Günü Konferansı Fatih Okyanus Koleji 3 Aralık Dünya Engellililer Farkındalık Günü Konferansı
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Aralık Dünya Engelliler Farkındalık Günü kapsamında gençleri engelliller hakkında bilinçlendirmek amacıyla Özel Fatih Okyanus Anadolu Lisesi'nde düzenlenen etkinliğe İstanbul Üniversitesi Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezi'nden Ilgın AYDINOĞLU konuşmacı olarak katıldı.

Özel Fatih Okyanus Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencilerinden Nadia Horitova ve Yasemin Ehvan'ın, hazırladıkları 'Medyanın Engellilere Bakış Açısı ve Toplumda Engellilere Karsı Farkındalık ve Duyarlılık Uyandırmadaki Rolü' konulu projeye istinaden 3 Aralık Dünya Engelliler Farkındalık Günü'nde gerçekliştirdikleri etkinliğe konuşmacı olarak İstanbul Üniversitesi Engellilik Araştırma ve Uygulama Merkezi'nden Ilgın Aydınoğlu katıldı.

3 Aralık'ta Fatih Okyanus Koleji konferans salonunda gerçekleşen söyleşide engellilerle ilgili duyarlılığı arttırmak üzere öğrencilere sunduğu video gösteriminin ardından Ilgın Aydınoğlu'nun konuşması başladı. Öğrencilerle karşılıklı soru-cevap şeklinde süren konuşmada Aydınoğlu kendisi gibi görme engelli olanların yaşadığı sıkıntılardan ve erişilebilir yaşam taleplerinden bahsetti. Öğrencilerin merak ettikleri birçok konuda bilgi sahibi olmalarını sağlayan etkinlik oldukça verimli geçti.

Engellilerle ilgili yürüttükleri projeyle TUBiTAK Liseler Arası Proje Yarışması'na değerler eğitimi branşından katılacak olan öğrencilerimiz Nadia Horitova ilr Yasemin Ehvan, konuşma sonunda Ilgın Aydınoğlu'na katılımı için teşekkür ederek çiçek hediye etti.


Haber
:
Fuat Aydın
Editör
:
Murat AKDEMİR
Fotoğraf
:
Diler TARHAN
Tarih
:
06 Aralık 2018, Perşembe 15:19
Okunma
:
1.228 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları