Fatih Okyanus Koleji, Anadolu Lisesi | Haber | Anadolu Lisesi Sosyal Sorumluluk Projelerine Devam Ediyor!
Anadolu Lisesi Sosyal Sorumluluk Projelerine Devam Ediyor! Anadolu Lisesi Sosyal Sorumluluk Projelerine Devam Ediyor!
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
13 Aralık 2017 seminer salonunda lise kademesi öğrencileri Türk Kanser Derneği’nin “Sağlıklı Yaşa, Kansere Dur Diyelim” seminerine katıldılar.

Fatih Okyanus Koleji Rehber Öğretmeni Taşkın Işık’ın organize ettiği seminerde ilk olarak Türk Kanser Derneğinden Seval Doğan söz aldı. Ülkemizde görülen kanser vakalarına değinen Doğan, derneğin çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.

Dr.Turgut Öztutgan, akciğer kanseri ve nedenleriyle ilgili bilgilendirme yaptı. Sigara ve genetik faktörlerin kanser oluşumuna değinen Öztutgan özellikle sigaranın kötü etkilerinden söz ederek öğrencilerimize bu konuda uyarıda bulundu.

Diyetisyen Fatma Kevser Kılıç, beslenmenin sağlıklı yaşamdaki önemine değinerek özellikle sabah kahvaltılarının en önemli öğün olduğunu söyledi. Sağlıklı yaşam için yediklerimize dikkat etmemiz gerektiğine vurgu yaptı.

Son olarak hasta hikayeleri için daha önce kanser hastalığına yakalanıp hastalığı yenen Elif Bozkurt (22 yaşında meme kanseri) Nurdan Yaman(16 yaş osteosarkom) Zeynep Kaya(18 yaş lösemi) söz aldılar. Yaşadıklarını, hislerini, duygularını paylaştılar.


Haber
:
Fuat Aydın
Editör
:
Göktuğ Hekimoğlu
Fotoğraf
:
TAŞKIN IŞIK
Tarih
:
14 Aralık 2017, Perşembe 17:05
Okunma
:
1.003 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları