Çekmeköy Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Ortaokul Öğrencilerinin Meslekteki İlk Günleri Devam Ediyor
Ortaokul Öğrencilerinin Meslekteki İlk Günleri Devam Ediyor Ortaokul Öğrencilerinin Meslekteki İlk Günleri Devam Ediyor
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Okyanus Koleji ortaokul kademesi "Gelecekte Bir Gün, Meslekte İlk Gün" projesinin öğrencilerinin hayal ettikleri meslekte bir gün geçirebilmelerini sağlayan "Eşleşme" aşaması devam ediyor.

Aralık ayının son haftası başlayan Eşleşme aşaması 30 Nisan 2016 tarihine kadar tüm Okyanus Kolejleri kampüslerinde devam edecek. 

Yüzlerce Veli Kariyer Koçluğu Yapıyor

"Gelecekte Bir Gün, Meslekte İlk Gün" projesinin  başında Okyanus Koleji ortaokul öğrencileri hayallerindeki meslekleri Rehber öğretmenlerine söylediler. 123 farklı meslek hakkında uzman Okyanus Koleji velileri, tüm ortaokul öğrencilerine sempozyumlar düzenledi. Sempozyumlar aracılığıyla öğrenciler popüler meslekler öncelikli olmak üzere tüm meslekler hakkında detaylı bilgi sahibi oldular. Projenin Eşleşme adımında ise Türkiye çapında Okyanuslu öğrenciler, eşleştikleri hayallerindeki mesleklerde 1 gün geçiriyorlar.

Öğrenciler hayallerini kurduğu meslekleri ortamında ziyaret ediyor, hayalini kurduğu mesleği yakında görme şansına sahip oluyor. Okyanus Koleji ortaokul velileri sahibi oldukları meslekleri, hayal eden genç bireyleri iş yerlerinde ziyaret imkanı sağlayarak onların sorularını yanıtlıyorlar.

"Onlar Hayallerindeki Meslekleri Söylediler, Biz Gerçekleştirdik"

Okyanus Koleji ortaokul öğrencileri gelecekte sahip olmak istedikleri meslekleri yakından görüp, o mesleğe sahip olan iş sahiplerine merak ettiklerini sorma imkanı sağlayabiliyorlar.

Okyanus Kolejleri Rehberlik Bölüm Başkanı Çiğdem Aghazadeh "Tüm öğrencilerimizin de herkeste olduğu gibi hayal kurduğu bir meslek var. Öğrencilerimiz hayalini kurdukları meslek hakkında sempozyumlarda bilgi sahibi olduktan sonra farklı bir mesleğin kendisine daha uygun olduğunu düşünmeye başlayabiliyor. Bir başka örnek ise öğrenciler meslekleri yerinde gözlemledikleri zaman ‘Evet bu  mesleği yapmalıyım’ ya da ‘bu meslek bana aslında uymuyormuş’ diyebiliyorlar."

"Bu iki durumda da öğrencilerin gelecekte mesleklerini sergilemeye başladıktan sonra pişman olmalarını ya da kararlı bir şekilde koydukları hedefe ilerlemelerini sağlamaktadır. Öğrenciler pilot, mühendis, doktor, avukat gibi birçok mesleği yerinde görme ve o meslek uzmanından mesleğin olumlu ve olumsuz tüm merak ettikleri hakkında 30 Nisan tarihine kadar bilgi sahibi olacaklar.’’ dedi.

Basından Büyük İlgi

Türkiye'de ilk defa ortaokul kademesinde bu kadar geniş çapta düzenlenen projeye basının da ilgisi büyük oldu. 

"Öğrenciler hayal ettiği meslekte bir gün geçiriyor"  ve "Geleceğin mimarlarından meslek ziyareti"  başlıklarıyla gazetelerin internet sayfalarında yayınlandı.


Haber
:
Çiğdem AGHAZADEH
Editör
:
Onca UĞURLU
Tarih
:
06 Nisan 2016, Çarşamba 15:35
Okunma
:
14.887 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları