Çekmeköy Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | OKYANUS KOLEJİ ÖĞRENCİLERİ 16. TÜBİTAK ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ FİNALLERİNDE…
OKYANUS KOLEJİ ÖĞRENCİLERİ 16. TÜBİTAK ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ FİNALLERİNDE… OKYANUS KOLEJİ ÖĞRENCİLERİ 16. TÜBİTAK ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ FİNALLERİNDE…
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
16. Tübitak Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda 2 Proje İle Finaldeyiz

Bu yıl 16’ncısı düzenlenen yarışma için 4.583 farklı okuldan 13.585 erkek ve 17.416 kız öğrenci olmak üzere toplam 31.001 öğrenci 23.968 proje ile başvuruda bulunmuştur. Ön değerlendirmeyi geçen 1.218 proje, 28-31 Mart 2022 tarihleri arasında düzenlenen bölge yarışmalarında sergilenmiştir. Bölge değerlendirmeleri sonucunda 57 il ve 148 farklı okuldan 336 öğrencinin hazırladığı 180 proje Birincilik ödülüne layık görülmüştür.

 

Yarışmaya Beylikdüzü Okyanus Koleji öğrencilerimiz Beyza Beren Pehlevan ve Duru Aksoy, Diğdem Sarıtaş danışmanlığında hazırladıkları “DOĞAL İNDİKATÖRLERDEN BİYOSENSÖR” projesi ile Kimya kategorisinden; Bahçeşehir Okyanus Koleji öğrencimiz Deniz Özdemir, Merve Fersan danışmanlığında hazırladığı “TÜRK KAHVESİ VARSA İÇERİM” projesi ile Değerler Eğitimi kategorisinde Tübitak İstanbul (Avrupa) Bölge Birincisi olarak, 31 Ekim-4 Kasım 2022 tarihleri arasında Diyarbakır’da gerçekleşen 16. TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Türkiye Finalleri’nde Okyanus Kolejleri’ni ve bölgelerini temsil etmeye hak kazandılar.

 

31 Ekim 2022 Pazartesi günü saat 14.00’da sergi alanında 16. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Final Yarışması açılış töreni yapılmış olup açılış töreni BİDEB Başkanı Sayın Prof. Dr. Ömer Faruk URSAVAŞ’ın ve Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Murat KÜÇÜKALİ’nin katılımları ile gerçekleştirilmiştir. Açılış törenine ziyaretçiler yoğun ilgi göstermiştir.

 

Yarışmaya ait proje değerlendirmelerinde, her alanda 01-02 Kasım 2022 tarihleri arasında yapılacak olup değerlendirmelerde farklı üniversitelerden akademisyenler görev alacaktır. Yarışmanın ödül töreni, 04 Kasım 2022 tarihinde Diyarbakır Sezai KARAKOÇ Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapılacaktır. Ödül töreninde, yapılan değerlendirmelerin sonucunda ulusal düzeyde olmak üzere her alanda Birincilik, İkincilik, Üçüncülük ve Teşvik ödülleri ilan edilecek olup öğrenciler ödüllerini T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mustafa Varank ve TÜBİTAK Başkanı Sayın Prof.Dr. Hasan Mandal’ın elinden alacaklardır.

 

Türkiye genelinde en fazla proje çalışması yürüten ve her yıl çok sayıda proje ile Tübitak Türkiye Finallerine katılmaya hak kazanan öğrencilerimizin çalışmalarını planlayan ve destek veren başta BARGEM (Bilimsel Araştırma ve Geliştirme Merkezi) ekibimize ve danışman öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz. Türkiye finallerinde yarışan ve Okyanus Kolejleri'ni temsil eden öğrencilerimizi tebrik ediyoruz. 31 Ekim-4 Kasım 2022 tarihleri arasında Diyarbakır Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapılacak olan final yarışmasında okulumuzu temsil edecek öğrenci ve öğretmenlerimize başarılar dileriz.


Haber
:
Editör
:
Tarih
:
02 Kasım 2022, Çarşamba 16:30
Okunma
:
4.397 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları