Çekmeköy Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Öğrencilerimiz Anıtkabir ve Müzeler Gezisinde
Öğrencilerimiz Anıtkabir ve Müzeler Gezisinde Öğrencilerimiz Anıtkabir ve Müzeler Gezisinde
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Çekmeköy Okyanus Ortaokulu öğrencilerimiz bu yıl 9-10 Kasım 2017 tarihlerinde gerçekleştirilen Anıtkabir ve müzeler gezisi ile Başkentimiz Ankara'ya yolculuk etti.

Ankara'da Kurtuluş Savaşı Müzesini (I.TBMM binası), Cumhuriyet Müzesini (II.TBMM binası) ve Anıtkabir' i gezerek ulu önderimizi minnetle andı. Bunun yanı sıra Etnografya Müzesi, Anadolu Medeniyetleri Müzesi ve Tabiat Tarihi Müzesini gezerek geçmişe ufak bir yolculuk yaptılar. Atamız, huzurunda ziyaret edilerek mozoleye karanfiller bırakıldı. Anıtkabir ziyaretinde öğrencilerimiz duygu dolu anlar yaşandı. Kurtuluş savaşı müzesinin büyüleyici atmosferi bütün öğrencileri derinden etkiledi. Öğrenciler savaş yıllarını, o yıllarda yaşanılan zorlukları somut bir şekilde görme imkanı elde ettiler.
Ankara ziyaretinin başka bir durağı olan Anadolu Medeniyetleri müzesinde ise öğrenciler bir kültür yolculuğu içerisine girdiler. Bugün kendine özgü koleksiyonları ile Dünyanın sayılı müzeleri arasında yer alan Anadolu Medeniyetleri Müzesi'nde, Paleolotik çağdan başlayarak; Neolotik, Kalkolitik ve Tunç çağına ait ilk aletler, heykeller, duvar resimleri, kabartmalar, kil tabletler öğrenciler tarafından ilgi ile incelendi.


Haber
:
Gökçe Kanza
Editör
:
Göktuğ Hekimoğlu
Fotoğraf
:
Gökçe Kanza
Tarih
:
14 Kasım 2017, Salı 09:59
Okunma
:
1.149 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları