Çekmeköy Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Çekmeköy Okyanus Koleji Ortaokulu 5. sınıf öğrencileri 19 Nisan 2019 tarihinde Edirne Kültür gezisine çıktılar.
Çekmeköy Okyanus Koleji Ortaokulu 5. sınıf öğrencileri 19 Nisan 2019 tarihinde Edirne Kültür gezisine çıktılar. Çekmeköy Okyanus Koleji Ortaokulu 5. sınıf öğrencileri 19 Nisan 2019  tarihinde Edirne Kültür  gezisine çıktılar.
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Edirne şehrinin tarihi ve doğal güzelliklerine şahit olan öğrencilerimiz; Meriç nehrini, Fatih ve Saray köprüsünü, Adalet kasrını, Babüssaadeyi, Lozan anıtını ve kent müzelerini “Kalk Gidelim Edirne” kitabının yazarı Esra Alkan ile birlikte gezdiler

Yöresel ürünlerin satıldığı tarihi çarşıları gezerek geçmişe dair bilgileri yaşayarak öğrendiler. Bunun yanı sıra  UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan Mimar Sinan’ın “ustalık eserim” dediği Selimiye Camii’sini yerinde ziyaret etme imkanı buldular. Edirne gezisi aynı zamanda öğrencilerin geleneksel mimariyi, yerel kültürü ve yöresel lezzetleri tanıma imkânı bulduğu, işbirliği ile öğrenme tecrübesinin kazanıldığı bir gezi oldu.


Haber
:
Büşra Çolakoğlu
Editör
:
Murat AKDEMİR
Fotoğraf
:
Sosyal Bilgiler Zümresi
Tarih
:
22 Nisan 2019, Pazartesi 12:12
Okunma
:
734 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları