Bursa - Nilüfer Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Okyanus Kolejlerinde Maker Kursu
Okyanus Kolejlerinde Maker Kursu Okyanus Kolejlerinde Maker Kursu
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
HAYALİNİ TASARLA, ÜRET, KOMUT VER! Okyanus Koleji öğrencileri Maker Kursu “Kur1 Eğitimini” tamamladırlar.

Maker kültürü, teknoloji ile "kendin yap" kültürünün birleşmesinden oluşan, dünyada hızla yayılan bir akımdır. Çocuklara kodlama, tasarım, mekanik, elektronik gibi günümüzün temel gereksinimlerini öğreten dijital üretim tekniklerini aşılayan bir harekettir.

Elektroniğe ve Maker projelerine başlamak için en ideal araç: Arduino! Arduino bir G/Ç kartı ve Processing / Wiring dilinin bir uygulamasını içeren geliştirme ortamından oluşan bir fiziksel programlama platformudur.

Arduino materyalleri kullandığımız programda; öğrencilerimiz, Arduino kart, devre ve sensörleri tanıdılar, elektronik konularına ilgi duyduklarını keşfettiler, proje çalışmaları ile yaratıcılıklarını geliştirdiler, paylaşım ortamında iletişim becerilerinden faydalandılar, problem çözme becerilerini kullanarak akış diyagramları hazırladılar.

Öğrencilerimiz, Maker Kursu/Kur1 eğitiminde yapmış oldukları tüm projelerini hazırladıkları sunum  ile tüm okula sergilediler. Deneyimlerini, hayal güçlerini arkadaşları ile paylaştılar.

Okyanus Koleji olarak, vermiş olduğumuz bu eğitim ile uygulama yaparak teknoloji alanında tüketici kalmak yerine üretici olarak yer alan nesiller yetiştirmeyi amaçlıyoruz.


Haber
:
Hazal Suludağ
Editör
:
Murat AKDEMİR
Fotoğraf
:
Azeran Demirkol
Tarih
:
19 Ocak 2019, Cumartesi 19:02
Okunma
:
738 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları