Beylikdüzü Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Beylikdüzü Okyanus Ortaokulu Öğrencilerine “Kişisel Gelişim” Dersi “Hobi-Fobi” Etkinliği Yapıldı
Beylikdüzü Okyanus Ortaokulu Öğrencilerine “Kişisel Gelişim” Dersi “Hobi-Fobi” Etkinliği Yapıldı Beylikdüzü Okyanus Ortaokulu Öğrencilerine “Kişisel Gelişim” Dersi  “Hobi-Fobi” Etkinliği Yapıldı
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Beylikdüzü Okyanus Ortaokulu’nda 23 Mayıs Çarşamba günü 4.Ders saatinde konferans salonunda Rehber Öğretmen Hande İPEKLİ tarafından 5. Ve 6.Sınıflara Kişisel Gelişim Dersi kapsamında “Hobi-Fobi” etkinliği yapıldı.

Ortaokul öğrencilerine “Kişisel Gelişim” kavram ve alt kazanımların öğrencilerde kazandırılması amacıyla öğrencilerin kendini keşfetmesi, Olumlu Düşünme Becerilerinin Geliştirilmesi, Motivasyonun Artırılması, Özgüvenin Artırılması, Zaman Yönetimi, Fark Yaratmak, Sosyal İletişim ve daha birçok konu ile kişisel gelişimlerine katkıda bulunmuş olunuyor.

Öğrencilerin kendilerini daha iyi tanımaları ve farkındalıklarını arttırmak amaçlı olarak fobilere yönelik bilgi yarışması düzenlendi. Bu sayede öğrencilerin korkuları ile yüzleşmesi ve kendilerine yönelik öz saygılarını arttırmak amaçlandı.

4 grubun yarıştığı bilgi yarışmamızda öğrencilere en fazla karşılaşabilecekleri fobiler ile ilgili kelimeler soruldu. Öğrencilerin fobileri daha yakından tanımaları ve bunların üstesinden nasıl gelebilecekleri konusunda bilgilendirme konuşmaları yapıldı.

Etkinlik sonunda öğrencilerimize “Ne Anladım Ne Kazandım” formları dağıtılarak derste ne anlatıldığı ve dersin onlara ne kattığı bilgisi alındı. “3 Soru 1 Kişi” formlarıyla da çevresinde bir kişiyle röportaj yaparak öğrendiği bilgiyi pekiştirmesi, sosyalleşme, sorumluluk alma, özgüveninin artmasına katkı sağlama vb. becerilerini geliştirmiş oldular.

 


Haber
:
Sabriye Kayaş
Editör
:
İbrahim Aslan
Fotoğraf
:
Sabriye Kayaş
Tarih
:
25 Mayıs 2018, Cuma 09:38
Okunma
:
723 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları