Beylikdüzü Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Beylikdüzü Okyanus Ortaokulu "Karanlıkta Diyalog & Sessizlikte Diyalog” Gezisi
Beylikdüzü Okyanus Ortaokulu "Karanlıkta Diyalog & Sessizlikte Diyalog” Gezisi Beylikdüzü Okyanus Ortaokulu "Karanlıkta Diyalog & Sessizlikte Diyalog” Gezisi
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Beylikdüzü Okyanus Ortaokulu 5. ve 6.sınıf öğrencileri 21 Kasım Çarşamba Günü Rehber Öğretmen Hande İpekli’nin organize ettiği Gayrettepe’de ki “Karanlıkta Diyalog&Sessizlikte Diyalog” gezisine katıldılar.

Karanlıkta Diyalog

30 ülke 135 şehir ve 8 milyon ziyaretçisi olan karanlıkta diyalog sergisi, Görme engelli bireylerin bir günü nasıl geçirdiklerini (metroya, vapura nasıl bindikleri, alışverişi nasıl yaptıkları vb. ) ve birçok etkinliği görmeden nasıl yaptıklarını yaşayabilecekleri bir ortam sundu.

Öğrenciler görme engelli bir rehber eşliğinde karanlık bir ortamda görme engelli bireylerin yaşadığı zorlukları tecrübe ettiler.

Sessizlikte Diyalog

Özel bir alana kurulmuş sergide işitme engelli rehberler ile birlikte, tamamen sessiz bir ortamda öğrencilerimiz sözsüz iletişimi keşfettiler. Empati kurma yeteneği ile birlikte farkındalığın da artmasını sağlayacak bir etkinlik yaptılar. Özel bölümlerden oluşan sergide; öğrenciler yüz ifadelerini ve vücut dilini nasıl etkin kullanabileceğini, işitme dışındaki duyularıyla neler başarabileceğini öğrendiler.

Bu etkinlik ile öğrencilerimiz; Aktif dinleme becerileri ( Karanlıkta duydukları sesi yorumlama), Hafıza becerileri(nelere duyduğu ve dokunduğunu hatırlama), Güven (Görme Engelli Rehberin yönlendirmesiyle ilerleme), Empati (engelli bireylerin yaşamlarını anlayarak empati kurabilme), İş birliğinin geliştirilmesi (etkinlik alanında diğer grup arkadaşlarıyla birlikte hareket etme) gibi kişilik gelişimini olumlu etki yaratacak eylemlerde bulundular.


Haber
:
Sabriye Kayaş
Editör
:
Murat AKDEMİR
Fotoğraf
:
Sabriye Kayaş
Tarih
:
26 Kasım 2018, Pazartesi 14:00
Okunma
:
689 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları