Beylikdüzü Okyanus Koleji, İlkokul | Haber | 2017-2018 Eğitim Öğretim yılı Okul Başkanını Seçildi
2017-2018 Eğitim Öğretim yılı Okul Başkanını Seçildi 2017-2018 Eğitim Öğretim yılı Okul Başkanını Seçildi
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
29 Eylül Cuma günü yapılan seçimle ilkokul öğrencileri 2017 - 2018 eğitim öğretim yılında görev alacak olan okul başkanını ve yardımcısını seçti.

Öğrencilerimizin oylarıyla, demokrasi eğitimi kapsamında gerçekleştirilen başkanlık seçimi heyecanı doruktaydı. Okul başkanlığına aday olan öğrencilerimizin seçim öncesinde hazırlamış oldukları afişler okulumuzun koridorlarını süsledi ve bu demokrasi atmosferini okulumuzda hissettirdiler. Adaylar kendilerini, aday olmaktaki amaçlarını anlatmak ve aday olduklarında uygulayacakları projelerini tanıtmak amacıyla sınıflara girerek seçmenleriyle buluştular.

Adayların sınıflarda kendilerini tanıtmasının ardından propaganda süreci başladı ve seçmenlerden oy kazanmak isteyen adaylar seçim politikasına uygun olarak seçmenleriyle etkileşime geçtiler.
Aday ve seçmen olan öğrenciler bu süreç ile beraber kitlelere hitap etme, analiz etme, yönetime katılma, karar alma ve değerlendirme, uzlaşma becerilerini geliştirerek, demokrasi, seçme ve seçilme kavramlarını birebir yaşayarak öğrenmiş oldular.

Demokrasi ilkelerine ve gerçekliğe uygun olarak, kapalı oy- açık sayım sistemi ile gerçekleştirilen seçimde en fazla oy alan aday:

"4-A sınıfından Ali Efe İBAN" Okul Başkanı,

İkinci olan aday ise "3-D sınıfından Duru Şılak" Okul Başkan Yardımcısı ilan edildi.


Haber
:
Sabriye Kayaş
Editör
:
Göktuğ Hekimoğlu
Fotoğraf
:
SABRİYE KAYAŞ
Tarih
:
05 Ekim 2017, Perşembe 11:10
Okunma
:
886 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları