Bayrampaşa Okyanus Koleji, Okul Öncesi | Haber | Edinburgh Dükü Prens Edward, İstanbul'da Okyanus’lu Gençlerle Buluştu
Edinburgh Dükü Prens Edward, İstanbul'da Okyanus’lu Gençlerle Buluştu Edinburgh Dükü Prens Edward, İstanbul'da Okyanus’lu Gençlerle Buluştu
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Uluslararası Gençlik Ödülü-Türkiye kapsamında Edinburgh Dükü, tarihi Kabataş Erkek Lisesi'ni ziyaret etti ödül programı yürütücüleri ve öğrencilerle bir araya geldi.

25 Eylül 2023 Pazartesi günü İstanbul'da gerçekleşen etkinlikte, Uluslararası Gençlik Ödülü-Türkiye katılımcısı olarak Edinburgh Dükü, tarihi Kabataş Erkek Lisesi'ni ziyaret etti ödül programı yürütücüleri ve öğrencilerle bir araya geldi. Edinburgh Dükü, samimi sohbetler gerçekleştirerek gençlerin Ödül Programı deneyimlerini dinledi ve üstlendikleri bölümlerdeki performanslarını izledi. Eryaman Okyanus Koleji ödül yürütücüsü öğretmenlerimiz Koordinatör Ödül Lideri Necati Yaman, Ödül Lideri Ayşe İpek, Süpervisor Büşra Bostancı ve ödül programı yolculuğuna devam eden öğrencilerimizin katıldığı bu organizasyonda keyif dolu anlar yaşandı. Okulumuz öğretmenlerinin Prens Edward’la gerçekleştirdiği sohbette 6 yıldır bu programı yürüttüklerini ve bundan büyük keyif aldıklarını belittiler.

Dünya genelinde 130'dan fazla ülkede uygulanan ve Türkiye'de Türkiye İnsan Kaynakları, Eğitim ve Sağlık Vakfı (TİKAV) tarafından koordine edilen Uluslararası Gençlik Ödül Programı-Türkiye, 14-24 yaş aralığındaki gençlere yönelik gönüllü bireysel gelişim programıdır. Dünyada The Duke of Edinburgh’s International Award adıyla yürütülen Uluslararası Ödül Programı, Türkiye’de kapsamını hızla genişletiyor.

Gönüllü Hizmet, Fiziksel Gelişim, Beceri Geliştirme, Macera ve Keşif Yolculuğu bölümleriyle tüm dünyada 14-24 yaş arasındaki gençlerin bireysel gelişimine katkı yapmayı amaçlayan Uluslararası Ödül Programı, Türkiye’de kurumsal olarak 20 yıldır uygulanıyor. Programa Türkiye’den katılan genç sayısı 2023 yılıyla birlikte 20 bini aştı. Gençlerin Ödül’ü almak için Gönüllü Hizmet, Fiziksel Gelişim, Beceri Gelişim ve Macera-Keşif bölümleri için haftada birer saat faaliyetlerde bulunmaları ve Macera ve Keşif Yolculuklarına katılmaları gerekiyor. Bunun ardından ayırdıkları zamanla orantılı olarak altın, gümüş ve bronz ödüllerinden birisini alarak mezun oluyorlar. Dünyada 13 milyon gence ulaşan programın iş ve üniversitelere kabul edilmede başlıca seçme kriteri sayılması dikkat çekiyor.


Haber
:
Editör
:
Tarih
:
09 Ekim 2023, Pazartesi 11:58
Okunma
:
11.604 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları