Bahçeşehir / Esenkent Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Tarih ve Doğayı Buluşturan Gezi
Tarih ve Doğayı Buluşturan Gezi Tarih ve Doğayı  Buluşturan Gezi
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Okyanus Kolejleri 6., 7. ve 8. Sınıf öğrencileri, Amasra ve Safranbolu gezisinde doğal ve tarihi güzelliklere hayran kaldılar.

Okyanus Kolejleri'nde öğrencilere yönelik geziler devam ediyor. Okyanus Kolejleri'nin tüm kampüslerindeki 6., 7. ve 8. Sınıf öğrencileri, 8-10 Kasım 2012 tarihleri arasında Amasra-Safranbolu gezisine çıktılar.

8 Kasım 2012 Perşembe gecesi başlayan gezi boyunca; Amasra ve Safranbolu bölgelerindeki tarihi ve doğal dokular, rehberler tarafından ayrıntılı bir şekilde öğrencilere tanıtıldı.

Öğrenciler gezinin 1. günü, Amasra kentini tüm güzelliğiyle görme fırsatı buldular. Amasra Kent Müzesi, Amasra Kalesi, Tarihi Çekiciler Çarşısı ziyaret edilerek rehberler tarafından öğrencilere bilgi verildi. İlk günün ardından Safranbolu’ya geçilerek, Bağlar Saray Oteli’nde konaklandı.

2. gün ise Safranbolu bölgesini gezen öğrenciler, bölgede yer alan Safranbolu Yöresel Evleri, Cinci Hanı, Lokum Atölyesi, Hıdırlık Tepesi, Köstendil Kaymakamı Hasan Paşa’nın Türbesi, Safranbolu’nun yazlığı olan Yörük Köyü’nde Sipahioğlu Konağı'nı ziyaret ettiler.

Öğrenciler bu geziden Amasra ve Safranbolu'nun doğal ve tarihi güzellklerine hayran kalarak İstanbul'a döndüler.

 

 


Haber
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Tarih
:
14 Kasım 2012, Çarşamba 11:27
Okunma
:
2.390 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları