Bahçeşehir / Esenkent Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Okyanus'ta Tohum Otizm Vakfı'na Destek Etkinlikleri
Okyanus'ta Tohum Otizm Vakfı'na Destek Etkinlikleri Okyanus'ta Tohum Otizm Vakfı'na Destek Etkinlikleri
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Bahçeşehir Okyanus Koleji'nde TOHUM Otizm Vakfı'na destek etkinlikleri düzenlenirken; Avcılar Okyanus Koleji öğrencileri de "Hediye Bir Gün" Alışveriş Fuarı'na katıldılar.

Okyanus Kolejleri'nde sosyal sorumluluk projeleri tüm hızıyla devam ediyor...

Bahçeşehir Okyanus Koleji öğrenci ve öğretmenlerinin yürüttüğü İYİ (İyilerle Yardımlaşma İnisiyatifi) bu ay TOHUM Otizm Vakfı ile el ele verdi.

"İyi ve doğru şeyler yapınca hayat öyle güzel ki!" sloganıyla yola çıkılan İYİ Projesi kapsamında, Aralık ayı dolu dolu geçti. TOHUM Otizm Vakfı ile yapılan çalışmalarda, Okyanuslu öğrenciler otizm ve otizmi yaşayanlar hakkında bilgi edinirken iyilik yapma fırsatı da buldular.

Proje, TOHUM Vakfı'ndan eğitmen Yusuf Solaklıoğlu'nun Bahçeşehir Okyanus Koleji'nde, Aralık ayının ilk haftasında sunumunu yaptığı otizm ile ilgili bilgilendirme semineriyle başladı. Otizmin tüm yönleriyle ele alındığı bu özel sunumu Okyanuslu öğrenciler ilgi ile dinledi.

Projenin ruhunu oluşturan "Gönüllülük" konusunda Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi Öğretmeni Nuray Geçgün, "Gönüllü Olmak" başlıklı bir sunum yaptı. "Gönüllü olmak nedir? Bize ne kazandırır? Topluma ne kazandırır?" soruların yanıtları verildi. Paylaşmak, yararlı olmak, çalışkanlık, vefa gibi önemli değerlere işaret edildi.

Bahçeşehir Okyanus Koleji'ndeki "İYİ"lik noktalarına konulan kumbaralar öğrencilerin ve öğretmenlerin katkılarıyla doldu. Ders saatleri dışında öğrencilerin görev paylaştığı kumbara stantları, teneffüs saatlerinin eğlenceli buluşma noktası oldu. Öğrencilerin katkılarıyla, damlalar göl oldu. Bahçeşehir Okyanus Koleji Anaokulu öğrencilerinin minik elleri de, organizasyona önemli destek verdi.

Proje'nin yararını arttırmak ve iyiliğe eğlence katmak için ayrıca bir konser de düzenlendi. Öğrencilerin bu proje için oluşturduğu müzik topluluğu ESSA Grubu, ortaokul öğrencilerine rock müzik ziyafeti sundu. Konserden elde edilen gelir de İYİ'lik kumbaralarına aktarıldı.

Avcılar Okyanus Koleji 10 Dil Sınıfı öğrencileri de, 19 Aralık 2012 Çarşamba günü danışman öğretmenleri Aslı Dinç eşliğinde Tohum Otizm Vakfı "Hediye Bir Gün" Alışveriş Fuarı'na gittiler.

Sait Halim Paşa Yalısı'nda otizmli çocuklara destek amacıyla düzenlenen fuarda Okyanuslu öğrenciler, gazeteci Ayşe Arman'ın söyleşisine katılarak otizm ve diğer yaygın gelişim bozuklukları hakkında bilgi edindiler. Otizmli çocuklara yeni yıl armağanı olarak; hediyesi bir gün, hatırası bir ömür olan anlamlı bir gün geçirdiler.


Haber
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Tarih
:
22 Aralık 2012, Cumartesi 14:21
Okunma
:
7.811 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları