Bahçeşehir / Esenkent Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Okyanus'ta Ali Kırca Söyleşi ve İmza Günü
Okyanus'ta Ali Kırca Söyleşi ve İmza Günü Okyanus'ta Ali Kırca Söyleşi ve İmza Günü
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
"Okyanus Koleji Edebiyat Kulübü 2. Kitap Okuma Günleri"ne katılan ünlü haberci Ali Kırca, 24 Aralık 2012 Pazartesi günü Bahçeşehir Okyanus Koleji'nde öğrencilerle buluştu.

Nitelikli eğitimin adresi olan Okyanus Kolejleri, alanında başarılı olmuş isimleri öğrencileriyle buluşturmaya devam ediyor.

24 Aralık 2012- 25 Ocak 2013 tarihleri arasında Okyanus Kolejleri'nin tüm kampüslerinde gerçekleştirilecek olan "Okyanus Koleji Edebiyat Kulübü 2. Kitap Okuma Günleri" kapsamında ilk olarak ünlü haberci Ali Kırca Okyanus'a konuk oldu.

24 Aralık 2012 Pazartesi günü saat 13.00'te Bahçeşehir Okyanus Koleji'nde öğrencilerle buluşan ünlü haberci büyük ilgi gördü. Söyleşiye doğduğu ilçe Akşehir'den bahsederek başlayan Kırca, "Nasrettin Hoca'nın memleketinde doğmak ve orada büyümek bana hayat boyu devam eden bir hoşgörü kazandırdı ve kişiliğimi biçimlendirdi" dedi.

Hayatının rastlantılarla örülü olduğunu anlatan Ali Kırca, "Yüzme bilmiyordum hatta deniz bile görmemiştim ama denizci oldum, evimizde televizyon yoktu, tesadüfen TRT'nin eleman aradığını öğrendim, başvurdum ve televizyon görmeden haberci oldum" diye konuştu.

Okyanus Kolejleri öğrencileriyle önce sohbet eden, sonra da son kitabı "Vakitsiz Şarkılar"ı onlar için imzalayan Ali Kırca, merak edilen sorulara da cevap verdi. Ünlü haberci bir soru üzerine, gazetecilik hayatı boyunca içinde kalan tek röportajın Muammer Kaddafi olduğunu, çok kötü koşullar altında günlerce beklediğini ancak bir türlü röportajı gerçekleştiremediğini belirtti.

Öğrencilere, "Hep hayallerinizin peşinden koşun, bir gün mutlaka yakalarsınız" tavsiyesinde bulunan ünlü haberci, kendisi için hazırlanan hediyeyi açtığında ise bir sürprizle karşılaştı. Öğrencilerin yaptığı kendi karikatürünü çok beğenen Kırca, Okyanus Kolejleri'ne bu keyifli buluşma için çok teşekkür etti.

 

 

 

 

 

 

 


Haber
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Tarih
:
25 Aralık 2012, Salı 15:58
Okunma
:
4.402 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları