Bahçeşehir / Esenkent Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Münazara Yarışması'nda Tatlı Rekabet
Münazara Yarışması'nda Tatlı Rekabet Münazara Yarışması'nda Tatlı Rekabet
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
"Okyanus Kolejleri Kampüsler Arası Münazara Yarışması", Güneşli ve Bahçeşehir kampüsleri ile Avcılar ve Beylikdüzü kampüsleri öğrencilerinin tatlı rekabetine sahne oldu.

Okyanus Kolejleri'nde Münazara Yarışması heyecanı sürüyor...

"Okyanus Kolejleri Kampüsler Arası Münazara Yarışması", 12 Aralık 2012 Çarşamba günü 12.00-13.00 saatleri arasında Güneşli Okyanus Koleji'nde yapıldı.

Güneşli Okyanus Koleji ile Bahçeşehir Okyanus Koleji öğrencilerinin katıldığı münazaranın açılışını yapan Güneşli Okyanus Koleji Türkçe Öğretmeni Şaban Aydın, yarışmanın amaçlarına ve kazanımlarına değinerek, öğrencilere kuralları hatırlattı.

Güneşli Okyanus Koleji münazara ekibi, "İklim kişiliğimizi değiştirir" tezini; Bahçeşehir Okyanus Koleji münazara ekibi ise, "İklim kişiliğimizi değiştirmez" anti tezini savundu.

Her iki okulun münazara ekibi de yarışma boyunca yüksek bir performans sergiledi. Savundukları fikirlere ilişkin bilgi ve becerileri ile medeni cesaretlerini ortaya koyan öğrenciler, ileri sürdükleri fikirlerle jüriye ve izleyenleri ikna etmek için yoğun bir çaba gösterdiler. Fikirlerini kanıtlamak için çeşitli inceleme ve araştırmalardan söz ettiler, görsellerden yararlandılar.

Keyifle izlenen ve tat alınan münazarayı Güneşli Okyanus Koleji ekibi kazandı. Yarışmayı izleyen Güneşli Okyanus Koleji Müdürü Onur Kaşkaya ve Fatih Dersanesi Müdürü Ali Balbay; münazara ekiplerini gösterdikleri üstün başarıdan dolayı kutlarken, yarışmacılar "Okyanus Puanı" ile ödüllendirildi.

12 Aralık 2012 Çarşamba günü Avcılar Okyanus Koleji’nde de Avcılar Okyanus Ortaokulu ve Beylikdüzü Okyanus Ortaokulu arasında gerçekleştirilen "İklim insan kişiliğini değiştirir mi, yoksa değiştirmez mi?’’ konulu münazara yarışmasında dakıran kırana bir mücadele yaşandı.

Beylikdüzü Okyanus Koleji Ortaokulu'nu; Zeynep Naz Aksoy, Batuhan Yüksel, Simay Maraşlı  ve Irmak Akgürle adlı öğrenciler temsil etti. Yapılan tartışmalar sonucunda yarışmayı Avcılar Okyanus Koleji Ortaokul öğrencileri Umut Kemal Ekinci, İpek Kök, İlknur İrem Yılmaz, Eda Selin Nohutçu "İklim insanın kişiliğini değiştirir?" tezini savunarak kazandı.

Böylece Avcılar Okyanus Koleji Ortaokulu ve Güneşli Okyanus Koleji Ortaokulu öğrencileri, 19 Aralık 2012 Çarşamba günü Beylikdüzü Okyanus Koleji'nde yapılacak münazarada Avrupa yakası kampüslerini temsil edecekler. Münazaranın konusu ise "İnsan davranışına göre mi giyinir, yoksa giyinişine göre mi davranır?" olacak.

 

 


Haber
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Tarih
:
22 Aralık 2012, Cumartesi 16:52
Okunma
:
11.049 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları