Bahçeşehir / Esenkent Okyanus Koleji, İlkokul | Haber | Üstün Zekalılar ve Yetenekliler İlkokulu 2-D Sınıfı Öğrencileri Hayat Bilgisi Dersinde
Üstün Zekalılar ve Yetenekliler İlkokulu 2-D Sınıfı Öğrencileri Hayat Bilgisi Dersinde Üstün Zekalılar ve Yetenekliler İlkokulu 2-D Sınıfı Öğrencileri Hayat Bilgisi Dersinde
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekalılar ve Yetenekliler İlkokulu 2-D Sınıfı Öğrencileri Kanser Haftası'nda Duyarlılık Çalışması Yaptı.

Kanser hem dünyada hem de ülkemizde sebebi bilinen ölümler sıralamasında, kardiyovasküler hastalıklardan sonra ikinci ölüm sebebi olması açısından önemli bir toplum sağlığı problemidir. Özellikle ortaya çıkışının önlenebildiği, taramalarla ölümün yok edilebildiği ve erken teşhis edildiğinde tedavinin yaşam kalitesine çok şey katabildiği kanser türlerini göz önüne alırsak korunmanın önemi artmaktadır.

2-D sınıfı öğrencileri, erken teşhis vetedavinin yararları, gerekliliği üzerinde durulması adına 1-7 Nisan Kanser Haftası'nda, kansere ilişkin bilgileri araştırdı. Öğrencilere duyarlılık kurdelesi hakkında bilgi verildi. Her öğrenci kanserle ilgili bir afiş hazırladı. Öğrenciler “kanser” teması altında, konu sınırlaması olmadan çalışmalarını hazırladı. Bu çalışma ile sınıfta, kanserin çeşitleri, nedenleri, kanserden korunma yolları ile ilgili birçok bilgi sunularak akran öğretimidesteklendi. Bu sırada her öğrenci, dikkat çekmek istediği kanser türünün renginde bir kurdele taktı ve bu kurdele hakkında da bilgilendirme yaptı.


Haber
:
Nurhan Sözeyatanoğlu
Editör
:
Murat AKDEMİR
Fotoğraf
:
Hilal Atlı
Tarih
:
06 Nisan 2019, Cumartesi 17:08
Okunma
:
980 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları