Bahçeşehir / Esenkent Okyanus Koleji, İlkokul | Haber | Üstün Zekâlılar Ve Yetenekliler İlkokulu 3. Sınıf Esnek Öğrenme Grubu “Kesirleri Sıralıyorum” Etkinliğinde
Üstün Zekâlılar Ve Yetenekliler İlkokulu 3. Sınıf Esnek Öğrenme Grubu “Kesirleri Sıralıyorum” Etkinliğinde Üstün Zekâlılar Ve Yetenekliler İlkokulu 3. Sınıf Esnek Öğrenme Grubu “Kesirleri Sıralıyorum” Etkinliğinde
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler İlkokulu 3. sınıf esnek öğrenme grubu 4 Nisan Perşembe günü matematik dersi kapsamında ‘Kesirleri Sıralıyorum‘ etkinliğini yaptı.

Öğrencilere kesir modelleri dağıtıldı. Payları birbirinden farklı, paydaları eşit olan kesirler verildi ve bu kesirleri modellerle göstermeleri istendi. Kesirleri modelledikten sonra hangi kesrin daha büyük bir parçayı ifade ettiği soruldu ve genel kurala ulaşmaları sağlandı. Sonrasında payları eşit paydaları birbirinden farklı kesirler verilerek aynı işlemler tekrar edildi.

Öğrenciler yapılan etkinlikle kesirleri sıralamada kullandığımız kuralları modellerle somutlaştırarak pekiştirmiş oldular.


Haber
:
Nurhan Sözeyatanoğlu
Editör
:
Murat AKDEMİR
Fotoğraf
:
Emine Gezer
Tarih
:
06 Nisan 2019, Cumartesi 17:03
Okunma
:
947 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları