Bahçeşehir / Esenkent Okyanus Koleji, İlkokul | Haber | Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekalılar ve Yetenekliler İlkokulu 1-E Sınıfı Öğrencileri ‘’Kesirler’’ Etkinliğinde
Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekalılar ve Yetenekliler İlkokulu 1-E Sınıfı Öğrencileri ‘’Kesirler’’ Etkinliğinde Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekalılar ve Yetenekliler İlkokulu 1-E Sınıfı Öğrencileri ‘’Kesirler’’ Etkinliğinde
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekalılar ve Yetenekliler İlkokulu 1-E Sınıfı Öğrencileri ‘’Kesirler’’ adlı etkinliği yaptılar.

Öğretmen öğrencilere Matematik dersinde Kesirler konusunu işleyeceklerinin bilgisini verdi.Öğretmen ‘’Ay’ın şekilleri neye göre adlandırılıyor?’’ sorusunu sorarak öğrencilerin derse farklı bir bakış açısıyla bakabilmelerini ve ilginin derse yönlenmesini hedefledi. Öğrencilere öncelikle bütün ve yarım kavramları öğretildi. Ve bununla ilgili sorular sorularak pekliştirildi.

Bu derste bir etkinlik yapacaklarını malzeme olarak 1 tabak, A4 kağıdı, yapıştırıcı ve makasdan yararlanacağımız söylendi. Öğrenciler tabakları önce tabakları A4 ile kaplamaları istenir. Burada bütün kavramını görmeleri beklenir.Sonrasında tam ortadan ikiye ayrılarak ‘’yarım ‘’ yapmaları ve renkli kalemlerle belirtilmeleri istenir.Daha sonrasına yarım olan parçalar tekrardan ikiye ayrılarak 4 eşit parça ortaya çıkması istenir. Öğrencilerin bu parçalarla pratikler yaparak ‘’bütün, yarım ve çeyrek’’ kavramlarının pekişmesi beklenir.


Haber
:
Nurhan Sözeyatanoğlu
Editör
:
Murat AKDEMİR
Fotoğraf
:
Sena Elmas
Tarih
:
27 Nisan 2019, Cumartesi 15:00
Okunma
:
965 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları