Bahçeşehir / Esenkent Okyanus Koleji, İlkokul | Haber | Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekalılar ve Yetenekliler İlkokulu 1-E Sınıfı Öğrencileri ‘’Bayrağımız ’’ Etkinliğinde
Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekalılar ve Yetenekliler İlkokulu 1-E Sınıfı Öğrencileri ‘’Bayrağımız ’’ Etkinliğinde Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekalılar ve Yetenekliler İlkokulu 1-E Sınıfı Öğrencileri ‘’Bayrağımız ’’ Etkinliğinde
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekalılar ve Yetenekliler İlkokulu 1-E Sınıfı Öğrencileri ‘’Bayrağımız’’ adlı etkinliği yaptılar.

Hayat Bilgisi dersinde ‘’Ülkemizde Hayat’’ temasında ‘’Bayrağımız’’ konusunu işlendi.Öğretmen öğrencilere etkinlik yapılacağı bilgisini verdi.Etkinliğin kolaj çalışması olduğu bilgisi verildi. Öğrencilere ‘’kolaj nedir?’’ sorusu soruldu ve öğretmen ‘’kolajbir zemin üzerine yapıştırılan çeşitli kumaş, tahta, kâğıt vb. parçalarıyla yapılan resim’’bilgisini verdi. Öğretmen öğrencilere Türkiye Haritasi şeklinde kesilmiş üzerinde ay yıldız ve Atatürk’ün fotografının bulumduğu strafor ve kırmızı-beyaz krapon kağıdını verdi.Böylece öğrencilerin merak duygusu ön plana çıktı ve derse olan ilgisi arttı.. Öğrenciler sınıfta bir alanda iş birliği için kolaj çalışmasını yaptı.

İş birliği içerisinde yeni bir tasarım ürünü oluşturmave sınıf içi karşılıklı iletişimin pekişmesi desteklendi.İşbirliği kurma sırasında yardım etme ve yardım alma, içinde bulunduğu grup birliğinin farkına varma gibi önemli denemeler yaşanır(Jhonson ve Jhonson,1987). Böylece öğrencilerin gelecekte iş yaşamında çok önemli bir beceri olarak karşısına çıkacak olan, belirli bir çalışma için başkalarıyla birlikte, hem kendi görüş ve yeteneklerini ortaya koyabilerek hem de başkalarının katkılarını destekleyerek ve kabul ederek çalışabilme alışkanlığı kazandırılabilmek hedeflendi.


Haber
:
Nurhan Sözeyatanoğlu
Editör
:
Murat AKDEMİR
Fotoğraf
:
Sena Elmas
Tarih
:
29 Mart 2019, Cuma 12:44
Okunma
:
934 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları