Bahçeşehir / Esenkent Okyanus Koleji, İlkokul | Haber | Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler İlkokulu 2. Sınıf Matematik Esnek Grup Öğrencileri “Verilen, İstenen, Çözüm” Etkinliğinde
Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler İlkokulu 2. Sınıf Matematik Esnek Grup Öğrencileri “Verilen, İstenen, Çözüm” Etkinliğinde Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler İlkokulu 2. Sınıf Matematik Esnek Grup Öğrencileri “Verilen, İstenen, Çözüm” Etkinliğinde
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler İlkokulu 2. Sınıf Matematik Esnek Grup Öğrencileri 21 Mart Salı günü Matematik dersi kapsamında “Verilen, İstenen, Çözüm” isimli etkinliği yaptılar.

Öğretmen, önceden hazırladığı problem bölümlerini, verilen-istenen-çözüm başlıklarını ve problem cümlelerini öğrencilere karışık olarak dağıttı. Öğretmen çocuklara sorular sorarak onları problemleri analiz etmeye, çözmeye yönlendirdi, dönüt ve düzeltmeler yaptı. Çocuklar problemleri öğretmenin verdiği yönergeleri gerçekleştirerek, hazır renkli fonlar üzerine gruplayıp sistematik hale getirdi. Bu tekniğin amacı üzerine konuşuldu.

Öğrenciler bu etkinlikle, problemleri nasıl ele almaları, çözüme giderken nasıl bir yöntem izlemeleri gerektiğini keşfettiler. Yapılan etkinlik ile çocuklar problem yaklaşımlarını, sınıf içinde uygulamalı olarak gerçekleştirmiş oldular.


Haber
:
Nurhan Sözeyatanoğlu
Editör
:
Murat AKDEMİR
Fotoğraf
:
Şükran Avcı Sarıkaya
Tarih
:
03 Nisan 2019, Çarşamba 12:08
Okunma
:
978 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları