Bahçeşehir / Esenkent Okyanus Koleji, İlkokul | Haber | Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler İlkokulu 2. Sınıf Matematik Esnek Grup Öğrencileri “ ‘Hayatımızdaki Matematik’ adlı Kitabım” Etkinliğinde
Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler İlkokulu 2. Sınıf Matematik Esnek Grup Öğrencileri “ ‘Hayatımızdaki Matematik’ adlı Kitabım” Etkinliğinde Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler İlkokulu 2. Sınıf Matematik Esnek Grup Öğrencileri “ ‘Hayatımızdaki Matematik’ adlı Kitabım” Etkinliğinde
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Bahçeşehir Okyanus Koleji Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler İlkokulu 2. Sınıf Matematik Esnek Grup Öğrencileri 25 Nisan Çarşamba günü Matematik dersi kapsamında “‘Hayatımızdaki Matematik’ adlı Kitabım”isimli etkinliği yaptılar.

Öğretmen çocukları okulun bahçesine çıkarır. Hep birlikte çimlerin üzerinde uygun bir alana otururlar. Öğretmen çocuklara hazırladığı kitap sayfalarını dağıtır. Hayatımızda, matematiğin yeri ve önemini konuşurlar. Çocuklardan sırayla matematiğin kullanımı ile ilgili günlük yaşantı örnekleri alır. Daha sonra bir kitap hazırlayacaklarını belirterek gerekli yönergeleri verir. Öğretmen bu etkinlik sırasında öğrencilerden gelen geri bildirimleri dikkatle kaydederek gerekli dönüt ve düzeltmeleri sağlar. Öğrencilere rehberlik eder, aşamalı yapılandırma ve destek sağlar.

Bu etkinlik sayesinde öğretmen, daha sonraki etkinlik ve diğer öğretim yöntemlerinde kullanacağı bazı hazırbulunuşluk durumlarını gözlemlemiş oldu. Etkinliğin vardığı yerde çocukların, öğrendiklerini yaşantılarına entegre etme becerilerine katkı sağlanmış oldu. Öğrencilerin, bu entegrasyon sayesinde matematiğe olan tutumlarında olumlu bir etki gözlendi.


Haber
:
Nurhan Sözeyatanoğlu
Editör
:
Murat AKDEMİR
Fotoğraf
:
Şükran Avcı
Tarih
:
27 Nisan 2019, Cumartesi 14:57
Okunma
:
952 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları