Avcılar Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Ortaokul Kademesi Münazara Yarışmaları
Ortaokul Kademesi Münazara Yarışmaları Ortaokul Kademesi Münazara Yarışmaları
  • Paylaş
Avcılar ve Bahçeşehir Okyanus Koleji'nde 8. Sınıflar arasında yapılan münazara yarışmaları, tatlı bir rekabete sahne oldu.

Okyanus Kolejleri Türkçe Zümresi tarafından hazırlanan münazara yarışmaları, öğrencilerin muhakeme yeteneklerinin, etkili konuşma ve ikna kabiliyetlerinin gelişmesini sağlıyor.

Avcılar Okyanus Kolejinde 6 Kasım 2012 Salı günü 8-B ve 8-D Sınıfları arasında gerçekleştirilen "Para her kapıyı açar mı, yoksa açmaz mı?" konulu münazara yarışmasında, heyecan dolu tatlı bir rekabet yaşandı.

8-B Sınıfı'nı İlayda Savul, Beyza Yıldız, İpek Balaban, Yeşim Diker, Merve Örpek adlı öğrenciler temsil etti. Yapılan münazara sonunda yarışmayı, "Para her kapıyı açar" tezini savunan ve Umut Kemal Ekinci, Hacer Beyzanur Yüncü, İpek Kök, İlknur İrem Yılmaz ve Eda Selin Nohutçu'dan oluşan 8-D Sınıfı kazandı.

7 Kasım 2012 Çarşamba günü de, 8-A ve 8-C Sınıfları arasındaki "Para her kapıyı açar mı, yoksa açmaz mı?" konulu münazara yarışmasında iki sınıf arasında heyecanlı bir rekabet yaşandı. 8-C Sınıfı'nı Işıl Sinem Barut, Aslı Begüm Şahin, Yaren Kılavuz, Oğuzhan Piyade, Burak Furkan Çomoğulları adlı öğrenciler temsil etti. Yapılan tartışmalar sonucunda yarışmayı 8-A Sınıfı öğrencileri Hüseyin Burak Kunovac, Canberk Şadi Şen, Adem Çavuşoğlu, Gülçin Terzi, Zeynep Karaman kazandı.

Avcılar Okyanus Koleji'nde 15 Kasım 2012 Çarşamba günü ise, 8-A ve 8-D Sınıfları arasında gerçekleştirilen şube finalinde, "Sosyalleşmede sanal ortam mı, yoksa sokak ortamı mı elverişlidir?” konulu münazara yarışması yapıldı.

8-A Sınıfı'nı Hüseyin Burak Kunovac, Canberk Şadi Şen, Adem Çavuşoğlu, Gülçin Terzi, Zeynep Karaman adlı öğrenciler temsil etti. Yapılan tartışmalar sonucunda yarışmayı 8-D Sınıfı öğrencileri Umut Kemal Ekinci, Hacer Beyzanur Yüncü, İpek Kök, İlknur İrem Yılmaz, Eda Selin Nohutçu, "Sosyalleşmede sokak ortamı elverişlidir" tezini savunarak kazandı.

8-D Sınıfı, 12 Aralık 2012 Çarşamba günü gerçekleştirilecek Beylikdüzü - Avcılar Kampüsler Arası Münazara Yarışması’nda Avcılar Okyanus Koleji’ni temsil edecek.

Bahçeşehir Okyanus Koleji'nde de 8. Sınıflar arasında, öğrencilerin Türkçe'yi kullanma gücünü arttırmak, topluluğa hitap etme ve ikna kabiliyetlerini geliştirmek amacıyla Türkçe Öğretmenleri tarafından bir "Münazara Şenliği" düzenlendi.

13 Kasım 2012 Çarşamba günü Bahçeşehir Okyanus Koleji'nde yapılan münazara sonunda, Taha Bayram, Orçun Eraslan, Çağdaş Tatlı ve Nazlıcan Taylan'ın bulunduğu grup galip gelirken, münazaraya katılan öğrenciler, Türkçe'yi etkili ve doğru kullanma, bir topluluğa hitap edebilme, vücut dilini kullanabilme, sorumluluk bilinci ve özgüven gibi becerilerini geliştirme imkânı buldular. Ayrıca yarışmayı izleyen öğrenciler de bir görüşün nasıl savunulması gerektiği noktasında fikir sahibi oldular.

14 Kasım 2012 Perşembe günü de yine 8. Sınıflar arasında gerçekleştirilen "Para her kapıyı açar mı açmaz mı?" konulu münazara yarışmasında, gruplar arasında kıran kırana bir mücadele gerçekleşti. Yarışmayı az bir farkla 8-C Sınıfı kazandı.

20 Kasım 2012 Salı günü 8. Sınıflar arasında gerçekleştirilen Bahçeşehir Okyanus Koleji Finali'nde ise "Sosyalleşmek için sanal ortam mı, sokak mı (çevre mi) daha etkilidir?" konusu tartışıldı. Finali İdil Yüksektepe, Simay Ülker, Uğur Okumuş, Zülal Gözen ve Ezginaz Çıtıl'ın bulunduğu grup kazandı. Öğrenciler, Beylikdüzü-Bahçeşehir Kampüsler Arası Münazara Yarışması'nda Bahçeşehir Okyanus Koleji'ni temsil edecek.

 


Haber
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Tarih
:
26 Kasım 2012, Pazartesi 16:06
Okunma
:
3.633 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları