Avcılar Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Fen ve Teknoloji Dersi'nde Hız Etkinliği
Fen ve Teknoloji Dersi'nde Hız Etkinliği Fen  ve Teknoloji Dersi'nde Hız Etkinliği
  • Paylaş
Sancaktepe ve Avcılar Okyanus Koleji 6. Sınıf öğrencileri, Fen ve Teknoloji dersinde yol ve zaman ilişkisinin hızı nasıl belirlediğini "Sürat Etkinliği" yaparak öğrendiler.

Okyanus Kolejleri'nde öğrencilerin eğlenerek öğrenmesini sağlayan etkinlikler yapılıyor.

Sancaktepe Okyanus Koleji 6-A Sınıfı öğrencileri, 9 Kasım 2012 Cuma günü gerçekleştirilen Fen ve Teknoloji dersinde süratlerini hesaplayabilecekleri eğlenceli bir etkinlik yaptılar.

Okul bahçesindeki sahaya giden öğrenciler, koşarak 9 metreyi ne kadar sürede geçtiklerini kronometre kullanarak not ettiler. Daha sonra da süratlerini tek tek hesapladılar.

Eğlenceli ve eğitici geçen etkinlikten sonra yol ve zaman ilişkisinin, sürati nasıl belirlediği daha net anlaşılmış oldu.

Avcılar Okyanus Koleji 6. Sınıf öğrencileri de 20 Kasım 2012 Salı günü Fen ve Teknoloji dersinde sürat konusunu daha iyi anlamak için eğlenceli bir yarış yaptılar.

Fen ve Teknoloji öğretmenlerinin rehberliğinde derslerini bahçede işleyerek dersi daha keyifli hale getiren öğrenciler, önce belirlenen yolu koştular. Daha sonra da yolu alma sürelerini ölçerek kimin süratinin fazla olduğunu hesapladılar. Ardından belirli bir sürede kimin daha fazla yol aldığına bakarak sürati kıyasladılar. Son olarak da bağımsız hareket ederek hız kıyaslaması yaptılar. Öğrenciler bu etkinlikle hızı belirleyen etmenleri daha iyi anladılar.

 


Haber
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Tarih
:
15 Kasım 2012, Perşembe 09:50
Okunma
:
3.110 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları