Avcılar Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Biz Hazırız ! Ya Siz !
Biz Hazırız ! Ya Siz ! Biz Hazırız ! Ya Siz !
  • Paylaş
Yetenek merkezli ve disiplinler arası eğitim anlayışı ile hareket eden ve öğrencilerini başarılı bir geleceğe hazırlayan Okyanus Kolejleri ortaokulu, öğretmenleri, idarecileri ve alanında uzman eğitimcilerle Bahçeşehir Kampüsünde ağustos dönemi hizmet içi eğitim çalışmalarını tamamladı.

Okyanus Kolejleri ortaokul kademesi, 2017-2018 eğitim - öğretim yılı hazırlık çalışmaları 07-25 Ağustos tarihleri arasında tamamlandı.Okyanus Kolejleri, değişerek gelişen eğitim sistemine ve dünyaya ayak uydurmak, eğitimde öncülüğünü korumak amacıyla öğretmen hizmet içi eğitim çalışmalarını her zaman ilk sıraya almıştır.Okulun en stratejik parçalarından birinin öğretmen olduğunu bilen Okyanus Kolejleri bu günün ve geleceğin gerektirdiği nicelik ve nitelikte hizmet içi eğitim çalışmalarını yürütmektedir.

Geleceğin şekillenmesinde eğitimciler en önemli basamak olduğu için ağustos dönemi hizmet içi eğitim programında öğretmenler seçkin eğitimcilerden hizmet içi eğitimler aldılar. Aynı zamanda bu dönemde genel ve grup koordinasyon toplantıları ile yıllık plan çalışmalarını planladılar. Programın her bir günü özenle planlamış ve zaman kaybı yaşanmaması azami titizlik gösterilmiştir.

Hizmet içi eğitim sürecinde öncelikle değişen müfredat üzerinde detaylı çalışmalar yapılarak, Türkiye Yeterlilikler Çerçevesinin belirlediği hedeflere uygun eğitim planlamaları gerçekleştirilmiştir.

Uluslararası öğrenci değerlendirme programı olan PISA VE TIMSS sınavları ile ilgili gerekli incelemeler yapılarak,öğrencilerin okulda öğrendikleri bilgi ve becerileri günlük yaşamda kullanma becerilerini geliştirmeyi hedefleyen çalışmalar planlanmıştır.

Geleceğin vatandaşlarını yetiştirmeyi kendine ilke edinen Okyanus Kolejleriüst düzey düşünme becerilerini geliştirmek amacıyla ABİDE çalışmalarını yeni eğitim öğretim yılı ile birlikte eğitim sistemiyle bütünleştiren planlamaları gerçekleştirmiştir. ABİDE çalışmaları ile öğrencilerini analitik düşünen, üst düzey düşünme becerilerini geliştirmiş, öğrendiği bilgilerigünlük yaşamında da kullanabilen ve geleceğine hazır bireyler olarak yetiştirmeyi hedeflemektedir.

Bilimin önemini kavrayan ve bilimsel düşünceye önem veren Okyanus Kolejleri proje tabanlı öğrenmeyi ilke edinerek geleceğin bilim insanlarını ve mühendislerini yetiştirmektedir.  Türkiye ’de sadece Okyanus Kolejleri bünyesinde bulunan Bilimsel Araştırma ve Geliştirme Merkezi olan BARGEM 2017 -2018 eğitim öğretim yılı içinde gerçekleştirilecek olan bilimsel yarışmalara hazırlık kapsamında Matematik, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilgiler öğretmenleriyle bilimsel proje hazırlama çalışmalarını gerçekleştirdiler.

Dünyada ve ülkemizde öğrencilerin eğitiminde gün geçtikçe yaygınlaşan yaratıcı dramanın önemini bilen ortaokul öğretmenleri eğitmen, Pınar Saatçi ile birliktekazanımlara uygun drama çalışmaları oluşturarak bizzat deneme çalışmaları yaptılar.

Türk Psikologlar Derneği üyesi olan Psikolog Ertuğ GÜL ‘ den iş hayatındaki stresle baş etme yolları ve öğrencilerin dikkat eksikliklerinde kullanılacak olan yöntemler başlıklı seminer verdi.

Mili, manevi ve evrensel değerleri tanıyan benimseyen ve bunları içselleştirerek davranışa dönüştüren bireylerin yetiştirilmesini eğitim sisteminin merkezine koyan OkyanusKolejleri öğretmenleri, Yrd. Doç. Dr. Turgay Şirin’ den kendi eğitim çalışmalarına yakışır bir başlıkla ‘’Değer-li Eğitim’’ seminerine katıldılar.

Okyanus Kolejleri Ortaokul Ana Bölüm Başkanı Sabiha Yılmaz; ’’Ağustos hizmet içi eğitim döneminde bizleri yalnız bırakmayan ve desteklerini esirgemeyen eğitmenlere, birbirinden keyifli, eğitici ve kalıcı çalışmalara katılan öğretmenlere teşekkür ederiz. Yeni eğitim öğretim yılında Eğitimin Türkiye Markası olarak eğitime yön vermeye devam etmeye hazır olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 2017-2018 eğitim öğretim yılında tüm öğrenci, veli, öğretmen ve yöneticiler başarılar dileriz.’’ diyerek tüm eğitimcilerin de yeni eğitim öğretim yılının başarılı geçmesini diledi.


Haber
:
İbrahim Aslan
Editör
:
İbrahim Aslan
Tarih
:
07 Eylül 2017, Perşembe 15:46
Okunma
:
15.354 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları