Avcılar Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Akademisyenlerden 8. Sınıflar'a Önemli Tavsiyeler
Akademisyenlerden 8. Sınıflar'a Önemli Tavsiyeler Akademisyenlerden 8. Sınıflar'a Önemli Tavsiyeler
  • Paylaş
Avcılar Okyanus Koleji'nde 8. Sınıf öğrencilerine yönelik olarak, lise eğitimi ve lise seçimi konusunda bilgilendirme konferansı düzenlendi.

Okyanus Kolejleri, öğrencilere eğitim hayatları ile ilgili rehberlik yapan konferanslar düzenliyor.

14 Aralık 2012 Cuma günü Avcılar Okyanus Koleji 8. Sınıf öğrencilerine lise eğitimi ile ilgili konferans verildi. SBS ile ilgili kısa bilgilendirme yapılan konferansta öğrencilere lise hayatı anlatıldı.

Konferansın açılışında konuşan Avcılar Okyanus Koleji Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Olcay Kurt, sınavın yapılacağı 9 Haziran 2013 tarihinden, lise başlangıç zamanına kadar öğrencilerin yaşayacağı kararsızlıklar üzerinde durarak, iyi bir lise seçiminin geleceklerini yönlendirecek üniversite için sağlam bir basamak olacağı uyarısında bulundu.

Fen ve Proje Lisesi Müdür Yardımcısı Şentürk Uçak ise, Fen ve Proje Lisesi'nin yapısından bahsederek en son SBS OYP ortalamasının 485 olduğu liseyi, fen alan derslerine ilgisi olan öğrencilerin tercih etmelerinin kendileri için avantaj sağlayacağını söyledi. Uçak, dersler hakkında da kısa bilgilendirme yaparak sözü Fen ve Proje Lisesi'nde derslere giren akademiyenlere bıraktı.

Prof. Dr. Muhittin Albora, Prof. Dr. Nazlı Arda, Prof. Dr. Ayşe Zehra Aroğuz ve Doç. Dr. Fırat Kaçar'ın katıldığı konferansta, akademisyenler sırayla alanlarıyla ilgili bilgileri öğrencilerle paylaşarak, öğrencilerin seçecekleri lisenin hayatlarındaki öneminden bahsettiler. Sevdiği işi yapmalarının kendilerini mutlu kılacağı ve her alanda kendilerine fayda getireceği tavsiyesinde bulundular.

Okyanus Koleji Anadolu Lisesi ve Fen Lisesi'nde okuyan öğrencilerin de ortaokul öğrencileriyle deneyimlerini paylaştıkları konferansta, 8. Sınıf öğrencileri de idareci ve akademisyenlere sorular yönelterek, merak ettikleri konuların cevabını buldular.

 

 


Haber
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Tarih
:
19 Aralık 2012, Çarşamba 09:28
Okunma
:
2.354 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları