Avcılar Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | "Bir Kelime Bir İşlem Yarışması" İle Zihin Jimnastiği
"Bir Kelime Bir İşlem Yarışması" İle Zihin Jimnastiği "Bir Kelime Bir İşlem Yarışması" İle Zihin Jimnastiği
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Okyanus Kolejleri Ortaokul Kademesi'nde yapılan "Bir Kelime Bir İşlem Yarışması"nda öğrenciler hem yarıştılar, hem eğlendiler.

Okyanus Kolejleri'nde düzenlenen bilgi yarışmaları tatlı bir rekabete sahne oluyor. Televizyondan izlemeye alıştığımız "Bir Kelime, Bir İşlem" Yarışması heyecanı Okyanus'ta da yaşandı.

Bahçeşehir Okyanus Koleji 6. Sınıf öğrencileri 10 Aralık 2012 Pazartesi günü Konferans Salonu'nda yapılan "Bir Kelime Bir İşlem Yarışması"nda hem yarıştılar, hem eğlendiler.

Matematik ve dil esasına dayalı yarışmada öğrenciler, Türkçe'ye uygun kelimeler türettiler. İşlem sorularında ise; rakamları ve dört işlemi kullanarak, sorunun cevabına en seri ve doğru şekilde ulaşmaya çalıştılar. Hem yarışmacılar hem de izleyenler zihin jimnastiği yaptılar.

5 işlem ve 5 kelimenin sorulduğu yarışmanın galibi 6-C Sınıfı'ndan Zeynep Ünal, Serdar Surat ve Aral Güzelel oldu. Yarışmayı kazanan öğrenciler  30 Okyanus Puanı ile ödüllendirildiler.

Ataşehir Okyanus Koleji'nde de 12 Aralık 2012 Çarşamba günü Matematik Öğretmeni Seher Çakır'ın sunumu ile "Bir Kelime, Bir İşlem Yarışması" yapıldı.

Lise Kademesi Matematik Öğretmeni Alper Alkan ve Edebiyat Öğretmeni Cansu Eyyüboğlu Uysal'ın jüri üyeliğini yaptığı yarışmayı kazanan 7-A Sınıfı finalist oldu.

Sancaktepe Okyanus Koleji Matematik Zümresi tarafından 11 Aralık  2012 Salı günü "Bir Kelime Bir İşlem" Yarışması düzenledi.

5., 6., 7. Sınıflar arasında öğrencilerin kelime dağarcıkları ile işlem yeteneklerini geliştirmek amacıyla yapılan bu yarışma, 6 Türkçe, 6 Matematik sorusundan oluştu.

Yarışmada, Kürşat Taha Saraç, Ezgi Deniz Önay, Yusuf Önal, Beyzanur Aydoğan birinci oldu. Efe Ali Öksüz, Ahmet Mert Kiraz, Tuğrul Kaan Keleş, Okan Tangücü  ikinciliği; Furkan Berke Özkara, Atilla Gündüz ve İlayda Polat da üçüncülüğü elde etti.

Avcılar Okyanus Koleji 6. Sınıf öğrencileri de 11 Aralık 2012 Salı günü kelime ve işlemleri bulabilmek için heyecanla birbirleriyle yarıştılar. 6. Sınıf öğrencileri ilk olarak  sınıflarında yapılan çalışmalarla "Bir Kelime Bir İşlem" Yarışması'nı öğrendiler. Belirlenen sınıf temsilcileriyle yapılan büyük yarışma ise konferans salonunda gerçekleşti.

Yarışmaya 6-A Sınıfı'ndan Özge Aksoy, Tolga Gündoğdu ve Ahmet Burak Şahin; 6-B Sınıfı'ndan Yiğithan Sarıhan, Mert Hadioğlu ve Tunga Sayan; 6-C Sınıfı'ndan ise Egemen Doğan, Beyzanur Aksoy ve Burak Saraç katıldı.

Matematik Zümresi tarafından düzenlenen yarışmada birinci olan 6-A Sınıfı öğrencileri, Okyanus Puanları ile ödüllendirildi. Sınıf arkadaşlarının ve öğretmenlerinin izlediği yarışmada öğrencilerin performansı görülmeye değerdi.

11 Aralık 2012 Salı günü Beylikdüzü Okyanus Koleji 'nde ikincisi düzenlenen "Bir Kelime Bir İşlem" Yarışması'na 5-A, 5-B, 5-C ve 5-D Sınıfları katıldı. Tüm 5. Sınıf öğrencilerinin ilgiyle izlediği  yarışmayı Doğu Yorulmaz, Çağatay Adıgüzel ve Nil Yağmur Kumbasar’ın bulunduğu 5-B Sınıfı kazandı.

Güneşli Okyanus Koleji 5., 6. ve 7. Sınıf öğrencileri de "Bir Kelime Bir İşlem" Yarışması'nda kelime ve işlem yeteneklerini sergilediler. Zorlu olduğu kadar eğlenceli geçen yarışmayı 7-A Sınıfı'ndan Yusuf Divriklioğlu, Hazar İpekçi ve Melek Özge Uykun kazandı.

6. Sınıflar ve 5. Sınıflar arasında geçen çekişmenin galibi ise bir puan farkla 2. olan 6. Sınıflar oldu. Matematik Zümresi'nden Duygu Aydınol ile Türkçe Zümresi'nden Şaban Aydın'ın jüri olduğu yarışmanın sunuculuğunu ise Matematik Öğretmeni Mine Kepekçi yaptı.

Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi tebrik ederiz...                                                                                                                                                                 


Haber
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Tarih
:
12 Aralık 2012, Çarşamba 16:31
Okunma
:
10.608 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları