Avcılar Okyanus Koleji, Fen ve Proje Lisesi | Haber | Okyanus Kolejleri’nin İkinci TEDx Organizasyonu
Okyanus Kolejleri’nin İkinci TEDx Organizasyonu Okyanus Kolejleri’nin İkinci TEDx Organizasyonu
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Okyanus Kolejleri ailesi olarak 2.sini düzenledğimiz TEDx organizasyonu;

“Bilinmeyeni Anlamak” teması ile 20 Ekim Cumartesi günü Avcılar Okyanus Koleji ev sahipliğinde gerçekleşti.

Yaklaşık bir yıldır yoğun bir şekilde hazırlık yapan öğrenciler, “Bilinmeyeni Anlamak” temasına bağlı olarak belirledikleri yedi konuşmacı ile iletişime geçilmesinde, lisans sürecinde ve organizasyonun düzenlenmesinde büyük rol aldılar.

İşte TEDxAvcılarOkyanusCollege organizasyonunun kıymetli konuşmacıları :

 

Ata Cengiz ;

Sosyal girişimci. Kendisini “Boğaziçi mezunu çiftçi” olarak tanımlamak istediğinden bahsediyor.

TEDxAvcılarOkyanusCollege sahnesinde dinleyicilere, Boğaziçi’nden başlayarak, daha önceki küçük çaplı girişimlerini ; ailesinin aile mesleğine dönme kararını nasıl karşıladığını, üzerine girişim başlattığı tarım-çiftçi değer yargısının bilinmeyenlerini temamıza bağlı olarak anlattı.

 

Cezmi Eraslan ;

Prof. Dr. Cezmi Eraslan İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü T.C. Tarihi Anabilim Dalında görev yapmaktadır.

Tarih alanında üstü çizilmiş, yanlış veya eksik anlatılagelen birçok fikir ve olgunun varlığına aşina olduğumuzdan, Cezmi Eraslan gibi değerli bir akademisyen Türk ve Dünya tarihine dair bilinmeyenleri, doğru tarih anlayışını keşfetmenin bizler için ne kadar önemli olduğunu vurguladı.

 

Berna Şen Şenol ;

Berna Şen, TEDxAvcılarOkyanusCollege sahnesinde içinde bulunduğumuz toplum yapısında bir kadın olarak alışılagelmedik bir meslek seçtiği, F-16 pilotu olduğu bu yolda ; karşısına çıkan engelleri, mücadelelerini, ilham kaynaklarını, her seferinde tekrardan işine dört elle sarılmasını sağlayan enerjisini gelenlere aktardı.

F-16 pilotu olmak bile bizler için büyük bir bilinmeyen iken kendisinde var olan ‘buzdağının görünmeyen kısmı’ misali hikayelerini misafirlerle paylaştı.

 

Ali Denizci ;

Balat Dervişler Kahvehanesi kurucularından. Evsizlere yardım amacıyla bir yardım kuruluşu idare ediyor.

Alışılagelenden oldukça farklı bir yaşam tarzı benimseyen Ali Denizci hayatını, yaşamının yönünü değiştiren o diyaloğu ve dönüm noktalarını temamıza bağlı kalarak aktardı.

 

Yoshinori Moriwaki ;

Yoshinori Moriwaki, başlı başına bir bilinmeyen olan deprem konusunda yaptığı araştırmalarını, üzerinden tam 19 yıl geçtikten sonra gerçekleştirdiği batık kent dalışını ve bizlere “Bilinmeyeni Anlamak” temasında anlatmak istediği hikayelerini TEDxAvcılarOkyanusCollege sahnesinde dinleyiciler ile paylaştı.

 

Tansel Ak ;

Astronom, İstanbul Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Fakültesi Bölüm Başkanı

Tansel Ak, astronomi alanındaki bilinmeyenleri ve gelecekte bizleri nasıl bir sürecin beklediğinden bahsederek dinleyicileri uzay çağı hakkında bilgilendirdi.

 

Mehmet Demir ;

Üretim ve süreç optimizasyonu alanlarında akademik yayınları bulunan Demir, sahip olduğu yönetim ve teknoloji tecrübesiyle Türkiye'de perakende sektörüne önemli katkılar yapmakta olup, aynı zamanda İstanbul Üniversitesi'nde eğitimci olarak görev almakta ve bir çok uluslararası organizasyonlarda , özellikle Perakende, Digitalleşme ve uluslararasılaşma alanlarında seminerler vermektedir.

TEDxAvcılarOkyanusCollege sahnesinde, dinleyicilere Endüstri 4.0 ve yapay zekanın geleceği noktalardan ve dünyayı bekleyen ‘‘dijital devrim’’den bahsetti.


Haber
:
Abdullah Karalar
Editör
:
İbrahim Aslan
Tarih
:
19 Ekim 2018, Cuma 13:47
Okunma
:
5.153 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları