Ataşehir Okyanus Koleji, Üstün Zekâlılar Ortaokulu | Haber | Sınavlar Değişse De Okyanus Başarısı Değişmez
Sınavlar Değişse De Okyanus Başarısı Değişmez Sınavlar Değişse De Okyanus Başarısı Değişmez
  • Paylaş
PISA değerlendirme anlayışıyla öğrencilerin, küresel dünyada akranlarıyla aynı becerilere sahip olmalarını amaçlayan eğitim öğretim çalışmaları ile geleceğin başarılı bireylerini yetiştiren Okyanus Koleji için merkezi sınavlarda benzer soru geleneği devam ediyor.

02 Haziran 2018 tarihinde gerçekleşen Ortaöğretim kurumları merkezi (LGS) sınavında sorular genel anlamda değerlendirildiğinde sınavın ölçmeye yönelik değil, seçmeye yönelik sorulardan oluştuğu görülüyor. Sorular öğrencilerin bilgiyi kullanmasını, bilgiden bilgi üretmesini ve disiplinler arası ilişkilendirme yapmasını gerektiriyor. Çocuklarımızı okumaya, okuduğunu anlamaya ve çıkarım yapmaya alıştırmak istiyorsak okullarımızda buna uygun eğitim öğretim çalışmaları ve deneme sınavları yapmalıyız.

Beceri ve PISA anlayışı odaklı ölçme değerlendirme faaliyetleri, her öğrenciyi kişisel derecesine hedefleyen sınıf danışmanlığı çalışmaları ve uzman öğretmen kadrosunun LGS sınav sorularıyla benzer olarak hazırladığı deneme sınavları ile Okyanus Koleji öğrencilerinin başarıları LGS sınavında bir adım öne taşınarak elde edilen başarı geleneği bozulmuyor.

Benzer sorular defalarca çözülünce kişisel derece kaçınılmaz oluyor.

8. sınıfta LGS sınavı sorularıyla birebir uyumlu ve benzer sorularla her hafta düzenli olarak Liseye Giriş Sınavı (LGS) uyguluyoruz. Öğrenciler, bu sınavlar ile LGS sınavına biyolojik ve psikolojik olarak hazır hale geliyorlar. Öğrenciler,LGS sınavına girdiğinde benzer soruları daha önce defalarca çözdüğü için kişisel dereceleri kaçınılmaz oluyor.

Sınavlar Değişse de Okyanus Başarısı Değişmez

8. sınıf öğrencileri için özel olarak hazırlanan ‘’LGS Hazırlık Kitapçıkları’’, ‘’A’dan Z’ye Paragraf Kitabı’’ , ‘’PISA-TIMMS Sınavları Çıkmış Sorular’’ ve ‘’LGS Deneme Sınavları’’ eğitim kaynakları ile Okyanus Koleji öğrencileri bir adım daha başarılı oluyor.

Yüzlerce benzer soru arasından seçilmiş LGS Sınavı benzer soruları görmek için tıklayınız.


Haber
:
Sabiha Yılmaz
Editör
:
İbrahim Aslan
Tarih
:
05 Haziran 2018, Salı 10:55
Okunma
:
15.957 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları