Ataşehir Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Okyanus Koleji TEDx Organizasyonu
Okyanus Koleji TEDx Organizasyonu Okyanus Koleji TEDx Organizasyonu
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
“Rota Oluşturuluyor” Teması ile Gerçekleşti

 Okyanus Koleji Halkalı kampüsünde gerçekleşen "Rota Oluşturuluyor” temalı Tedx etkinliğinde, kendi alanlarında uzman kişiler hayatlarına yön veren anları öğrencilerle paylaştılar. Organizasyonunu öğrencilerin gerçekleştirdiği etkinliğin hedefi, deneyimli insanların hayatlarından elde ettikleri tecrübe ile çocukların geleceğe iyi hazırlanmalarını sağlamak.


Okyanus Kolejleri Halkalı Kampüsü Konferans Salonu'nda 10 Mayıs Çarşamba günü "Rota Oluşturuluyor" temalı Tedx etkinliği gerçekleşti. Etkinlikte konuşan Milli Voleybolcu Beren Yeşilırmak, Show Haber Genel Yayın Yönetmeni Rıdvan Bıyık, Diyetisyen Vildan Kabataş Çelik ve Lux Plastic ortağı olan iş insanı Burak Önder hayatlarına nasıl yön verdiklerini anlattı.

Yeşilırmak, “pes etmeden çalıştım” dedi.

    Çocukluğundan bu yana her daim başarılara imza atmış olan milli voleybolcu Beren YEŞİLIRMAK, Kendisi gibi genç katılımcılara, kendi hayatından yola çıkarak rotalarını oluştururken pes etmemenin önemini vurgulamış, fedakarlıkların gerekliliğinden bahsetmiştir.

Bıyık, Cesaretin Önemini vurguladı.

    SHOW HABER Genel Yayın Yönetmeni Rıdvan BIYIK, meslek hayatındaki rekabetin öneminin üstünde duran BIYIK, kendi hayatından örnekler vererek gençlere rotalarını oluştururken cesaretli olmalarının önemini vurgulamıştır.

Diyetisyen Vildan KABATAŞ ÇELİK, araştırmanın önemine değindi.

   Çelik, Mesleğinin ilk yıllarında tatminsizlik hissine kapıldığı için yeni alanlara merak salmış ve fonksiyonel tıpı keşfetmiştir. Bu alanda Türkiye‘de ilk eğitim alan kişilerden biri olmuştur. Konuşmasında gençlere her daim yeni bir yol oluşturmaları için motivelerini kaybetmeden araştırmaya devam etmelerini önererek akıllarında bir umut ışığı yakmıştır.

İş adamı Burak Önder zorluklarla mücadelenin başarıya giden yol olduğunu ifade etmiştir.

       LUX PLASTIC ortaklarından iş insanı Burak ÖNDER, Daha önceden çeşitli mesleklerde bulunmuş fakat bazı koşulların önüne çıkarttığı zorluklardan dolayı bu meslekleri bırakmak zorunda kalmıştır. Sonrasında sıfırdan başladığı bir işte genel müdürlüğe kadar yükselmiştir. Gençlere kendi rotasını oluştururken karşısına çıkan zorluklarla mücadelesine değinmiş, asla pes etmeden yollarına devam etmeleri için nasihat vermiştir.


Konuşmacılara ve organizasyonda emeği geçen öğrenci ve öğretmenlere de organizasyon anısına kurum yöneticileri tarafından hediye taktim edilerek organizasyon son bulmuştur.


Haber
:
Editör
:
Tarih
:
11 Mayıs 2023, Perşembe 14:53
Okunma
:
8.037 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları