Ataşehir Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Kişisel Gelişim Derslerinde Mart Ayı Konusu "Başarı" Oldu.
Kişisel Gelişim Derslerinde Mart Ayı Konusu "Başarı" Oldu. Kişisel Gelişim Derslerinde Mart Ayı Konusu "Başarı" Oldu.
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Kişisel Gelişim Derslerinde Mart Ayı Konusu "Başarı" Oldu.

TDK sözlüğünde başarı: “Kişinin yetenek ve yetişmeye bağlı olarak gösterdiği ansal ya da eylemsel etkinliklerinin olumlu ürünü, bir işi istenilen biçimde bitirmek, elde etmek, istediğini bulmak.” olarak açıklanmaktadır.
Başarının oluşması için öncelikle bireyin kendisine bir amaç ve bir hedefe belirlemesi gerekmektedir.
Başarı noktasında amacına - hedefine ulaşmak için çevresindeki tüm imkanlardan yararlanmayı  ilke edinen birey, kendisinin iyi ve geliştirilmesi gerektiği yönlerine hakim olarak davranışlarını ve planlarını bir düzen içerisinde koordine etmektedir.
Hedeflerine ulaştığında başarıyı yakalayan bireyler, kazanımlarını diğer alanlara da transfer ederek öğrenilmiş davranışın olumlu aktarımını sağlamaktadır.
Zorlukların üstesinden gelerek başarıyı yakalayan bireyler motivasyonu yüksek, güdülenmiş, plan çerçevesinde hareket eden, sorumluluk sahibi, azimli özellikleriyle dikkat çekmektedirler.
Ataşehir Ortaokul Kampüsü öğrencilerin başarılarını artırmalarına imkan sunmak adına; kişisel dersi kapsamında mart ayında başarı konusu işlenmiştir. Her ay farklı konuların işlendiği kişisel gelişim dersinde bu ay Cenk Endüstri Genel Müdürü Birhan BAKANAY’ın konferans salonunda öğrencilere yönelik seminer gerçekleştirilmiştir.
Seminer sonrasında Rehberlik servisinden Psk.Dnş Begüm Bayrakdar BOZTEPE  ve Psk. Dnş. Hüseyin FIRAT tarafından Birhan BAKANAY’A taktım edilen çiçek ile teşekkür edilmiştir.
 

 


Haber
:
Reyhan Yılmaz
Editör
:
İbrahim Aslan
Fotoğraf
:
Reyhan Yilmaz
Tarih
:
26 Mart 2018, Pazartesi 11:44
Okunma
:
943 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları