Ataşehir Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Anne–Baba Okulu Kapsamında, Aile İçi İletişim Semineri Gerçekleştirildi
Anne–Baba Okulu Kapsamında, Aile İçi İletişim Semineri Gerçekleştirildi Anne–Baba Okulu Kapsamında, Aile İçi İletişim Semineri Gerçekleştirildi
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Anne-Babalara, çocuklarını fiziksel, bilişsel, sosyal , ahlaksal ,dilsel, psikolojik etmenler çerçevesinde daha iyi tanımalarını sağlamak; çocuklarının kişisel gelişimlerine sundukları katkıya rehber olmak, bu bağlamda karşılaşabilecekleri sorunlarda da destek olmak amacıyla rehberlik birimi tarafından organize edilen ‘’Anne Bana Okulu Projesi’’ Ataşehir Okyanus Koleji'nde uygulamaya başlanmıştır.

Proje kapsamında Ortaokul Kademesi Rehberlik Servisi, 23.12.2017 tarihinde saat 11:00‘de okul konferans salonunda 4. 5. 6. 7. ve 8. sınıf velilerine yönelik “Aile İçi İletişim” konulu seminerle hedeflenen amaç için Anne-Baba Okulu Projesini başlatmışlardır.
Aile içi iletişim semineri, kolejin davetlisi Uzman Klinik Psikolog Melis Aysu Yiğit tarafından interaktif bir sunumla keyifli ve anlamlı bir içerikle verilmiştir. Aile içi iletişim seminerinin alt başlıkları olarak karşımıza çıkan; kardeş kıskançlığı, ailede teknoloji bağımlılığı, çalışan ebeveyn ve çocuk ilişkisi, aile içi sorumluluk, iletişim engelleri konularında Uzman Klinik Psikolog Melis Aysu: “Aile içi sorunların sağlıklı kurulacak iletişimle çözüleceğini, teknolojinin ne  kadar aile içi iletişimi engelleme potansiyeline sahip olsa da teknolojinin bilinçli kullanılması ve aile fertlerinin birbirlerine zaman ayırması, iş bölümün aktif bir şekilde sağlanması ve en önemlisi sevgi odaklı paylaşımların yaşanması, teknoloji bağımlığının yarattığı olumsuz etkiden aileyi uzak tutacaktır”.

Seminer sonrası Ortaokul Rehberlik Biriminden  Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmen Begüm Boztepe Bayrakdar ve Hüseyin Fırat tarafından Uzman Klinik Psikolog Melis Aysu Yiğit’e takdim edilen çiçek ve yapılan teşekkür konuşması sonrasında velilere katılım belgeleri verilerek seminer sonlandırılmıştır.

 


Haber
:
Reyhan Yılmaz
Editör
:
Göktuğ Hekimoğlu
Fotoğraf
:
Hüseyin Fırat
Tarih
:
26 Aralık 2017, Salı 08:19
Okunma
:
1.783 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları