Ataşehir Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | "Kaygıdan Uzaklaşıyor, Motivasyonumu Artırıyorum." Etkinliği
"Kaygıdan Uzaklaşıyor, Motivasyonumu Artırıyorum." Etkinliği "Kaygıdan Uzaklaşıyor, Motivasyonumu Artırıyorum." Etkinliği
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
"Kaygıdan Uzaklaşıyor, Motivasyonumu Artırıyorum." etkinliğimiz düzenlendi.

Günlük yaşamda kişilerin karşılaşabilecekleri sorunlarla baş edebilmesinin altında yatan yegane güç, mevcut kaygıyı makul değerler seviyesine indirgemek ve bununla birlikte amaca yönelik motivasyonun içsel ve dışsal faktörlerle desteklenip bireyin başarısına imkan sunmasını sağlamaktadır.

Eğitimin amacı öğrenciyi hayata hazırlıyor olması, okulun hayatın kendisidir felsefesiyle hareketle öğrencilerimizin kaygı seviyelerinin ve motivasyonların amaçlanan düzeyde tutmak ve günlük yaşamda karşılaşacak problemlerin nasıl çözüleceğine dair öğretilerin öğrencilere kazandırılması önemli bir süreçtir.

Okulda öğrenilen bilgilerin sadece akademik başarılarına olan etkisinden öte, yaşamanın her alanında kişilere rehber olduğu, yaşamın her alanında  kullanıldığı bilinci de öğrencilere eğitim ile kazandırılmaktadır.

Belirtilen konular çerçevesinde öğrencilerin bilgileri hangi alanda nasıl kullanılacağını bilmesi, yaşam boyu karşılaşacak kaygıları nasıl bertaraf edileceğine dair bilgilendirme amacıyla Okyanus Koleji Rehberlik Servisi'nde Hüseyin Fırat konferans salonunda seminer vererek eğitici videolarla sunumunu gerçekleştirdi.

Motivasyonun sağlanması, kaygının azaltılması amacıyla da öğrencilerin yaşamış olduğu kaygı durumlarını kavramlaştırarak, balonlar üzerine yazara ve balonları patlatarak bir nebze de olsa kaygıdan uzaklaşarak motivasyonun artması hedeflenmiştir.


Haber
:
Reyhan Yılmaz
Editör
:
Göktuğ Hekimoğlu
Fotoğraf
:
Hüseyin Fırat
Tarih
:
05 Ekim 2017, Perşembe 10:57
Okunma
:
852 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları