Ataşehir Okyanus Koleji, Fen Lisesi | Haber | BARGEM, Öğrencilerimizi Akademik Derslerle Buluşturuyor!
BARGEM, Öğrencilerimizi Akademik Derslerle Buluşturuyor! BARGEM, Öğrencilerimizi Akademik Derslerle Buluşturuyor!
  • Paylaş
BARGEM, çeşitli üniversitelerden branşlarında uzman akademisyenleri, lise kademesindeki öğrencileriyle buluşturuyor. Fen liselerimizin 9. 10. ve 11. sınıflarına, haftada iki ders ve iki branşta olmak üzere akademik derslerin eğitimi veriliyor. Öğrencilerimiz 9 yıldır farklı alanlarda ki akademik dersler ile buluşturuluyor.

Akademik Derslerimiz

• Astronomi ve Uzay Bilimleri: İnsanlık tarihinin en eski bilimi olarak kabul edilen gök bilimi, tüm dünyada çok önemli bir yere sahiptir. Biz de öğrencilerimize bu bilimin temellerini anlatarak, yaşadığımız evren hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamaktayız.

• Elektrofizik: İçinde bulunduğumuz çağda, elektronik ile iç içe yaşamaktayız. Hayatımıza önemli ölçüde etkisi olan bu sahanın, fiziksel ve bilimsel olarak ele alındığı bu dersi öğrencilerimize vererek, çevrelerinde gelişen dünyaya daha iyi adapte olmalarını sağlamaktayız.

• Uzay Teknolojileri: Yaşadığımız her gün bizleri uzay çağına yaklaştırmaktadır. Bu nedenle değeri yüksek olan uzay teknolojileri, gelecek açısından büyük önem taşımaktadır. Öğrencilerimize, ülkemizde ve dünyada uzay teknolojilerinin geçmişi, bugünü ve geleceği hakkında bilgi vererek, onların bu konu hakkında bilgi sahibi olmalarını ve fikirler üretmelerini sağlamaktayız.

• Nanoteknoloji: Son yıllarda sağlık, teknoloji, sanayi gibi branşlarda sıkça duyduğumuz nanoteknoloji, geleceğin en önemli bilimleri arasında sayılmaktadır. Öğrencilerimize bu bilimin temel mantığını ve prensiplerini anlatarak, onlara nano boyutta koca bir evrenin kapılarını açmaktayız.

• Ekoloji ve Çevre Bilimleri: Yaşadığımız çevrenin çeşitli sebeplerle her geçen gün daha da kirlendiğini ve ekolojisinin bozulduğunu görmekteyiz. Öğrencilerimize ‘Ekolojik Çevre’ bilincini aşılayarak, onların bu konularda daha duyarlı olmalarını, hatta mevcut sorunlar için çözüm üretmelerini sağlamaktayız.

• Biyoteknoloji ve Biyomühendislik: Biyoloji, Genetik ve Mühendislik konularının bir araya gelmesiyle oluşan yeni teknolojilerin ve insanlığı etkileyen son gelişmelerin, öğrencilerimize en uygun şekilde aktarılmasını sağlamaktayız.

• Akademik Laboratuar Teknikleri: Fizik, kimya ve biyoloji alanlarında akademik düzeyde gerçekleştirilen yöntemler hakkındaki teknikleri, öğrencilerimize uygulamalı olarak göstererek, bu tekniklerle kendi çalışmalarını yapmalarını sağlamaktayız.

• Sunum Teknikleri: Yapılan işler kadar, bu işleri doğru ve düzgün bir şekilde sunmanın çok önemli olduğu bir dönemde yaşamaktayız. Öğrencilerimizin; çalıştıkları, düşündükleri ve uygulamak istedikleri konuları, muhataplarına nasıl sunmaları gerektiği konusunda yeterli altyapılarının oluşmasını sağlamaktayız.


Haber
:
Abdullah KARALAR
Editör
:
Göktuğ Hekimoğlu
Tarih
:
06 Aralık 2017, Çarşamba 11:00
Okunma
:
2.680 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları