Antalya - Konyaaltı Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Antalya Okyanus Koleji Ortaokulu ve İlkokulu Öğrencileri Okçuluk Dersinde
Antalya Okyanus Koleji Ortaokulu ve İlkokulu Öğrencileri Okçuluk Dersinde Antalya Okyanus Koleji Ortaokulu ve İlkokulu Öğrencileri Okçuluk Dersinde
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Spor Kulüpleri arasında okçuluk seçen öğrencilerimiz öğretmenleri eşliğinde Antalya Okyanus Koleji bahçesinde derslerini ilgiyle işlediler.

Spor Kulüpleri arasında okçuluk seçen öğrencilerimiz öğretmenleri eşliğinde 6 Kasım 2015 tarihinde Antalya Okyanus Koleji bahçesinde derslerini ilgiyle işlediler.

Okçuluk sporunun faydaları; Kişiye özgüven, disiplin,koordinasyon, prestij ve heyecan sağlarken sosyal bir ortam kazandırır. Amaçlı, planlı, düzenli ve bilimsel çalışmayı öğretir.Dikkatin bir yöne odaklanmasını sağlar ve uzun süreli konsantrasyon kazandırır. Sabretmeyi ve sabırlı çalışmayı öğretir.Başarmak için ilk önce kendimizi aşmak gerektiğini öğretir. Sürekli mücadeleyi, pes etmemeyi ve hiç yılmama yetisini kişiye kazandırır. En büyük rakibin ve geçmesi gereken tek kişinin kendisi olduğunu öğretir. Kişinin zihinsel düşüncesiyle fiziki hareketlerini olumlu yönde geliştirebileceğini öğretir. Sürekli dik vaziyette ok atıldığı için, vücudun doğal postürünün kazanılmasını sağlar. Vücuda uzun süreli dayanıklılık kazandırır. Tüm vücut kaslarını güçlendirir. Aynı anda birçok hareketi kontrol altında çalıştırabilmeyi öğrenirken, beyni daha fazla çalıştırıp sürekli zinde tutar. Zihinsel antrenmanların sonunda; hafıza, algılama, hissedebilme, hareketlerimizi kontrol altında yapabilme gibi birçok yetimizi çok fazla geliştirir. Kuvvete karşı vücudunu dengeli ve koordineli kullanmayı öğretir.

Bu bilinçle çalışmalarını gerçekleştiren öğrencilerimize derslerinde başarılar diliyoruz.

 

 


Haber
:
Egemen Alaşehirli
Editör
:
Onca UĞURLU
Fotoğraf
:
Ada Uygur
Tarih
:
11 Kasım 2015, Çarşamba 01:11
Okunma
:
2.879 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları