Ankara - İncek Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | OKYANUS KOLEJİ ÖĞRENCİLERİMİZDEN TÜBİTAK ORTAOKUL BÖLGE FİNALİNDE BÜYÜK BAŞARI
OKYANUS KOLEJİ ÖĞRENCİLERİMİZDEN TÜBİTAK ORTAOKUL BÖLGE FİNALİNDE BÜYÜK BAŞARI OKYANUS KOLEJİ ÖĞRENCİLERİMİZDEN TÜBİTAK ORTAOKUL BÖLGE FİNALİNDE BÜYÜK BAŞARI
  • Paylaş
OKYANUS KOLEJİ ÖĞRENCİLERİNDEN TÜBİTAK ORTAOKUL BÖLGE FİNALLERİNDE BÜYÜK BAŞARI

OKYANUS KOLEJİ ÖĞRENCİLERİNDEN TÜBİTAK ORTAOKUL BÖLGE FİNALLERİNDE BÜYÜK BAŞARI

TÜBİTAK tarafından düzenlenen 18. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasına bu yıl 16.712 proje başvurusu yapılmıştır. Proje başvuruları, görevli jüri üyeleri tarafından değerlendirilmiş ve değerlendirme sonucunda Bahçeşehir Okyanus Koleji öğrencilerinden İlkim Deren Altıok, Melek Gönül ve Defne İrem Eser, Betül Düztepe danışmanlığında “İSTİKLAL MARŞI KELİME KUMBARAM”; Fatih Okyanus Koleji öğrencilerinden Ayşe Atıl, Elif Rana Mısır ve Eda Bayram, Vedat Şahin danışmanlığında “IŞIK VE HAREKETE DUYARLI AKILLI KONTROL SİSTEMİ” adlı projeleriyle 3.lük ödülü almaya hak kazanmışlardır.

İSTİKLAL MARŞI KELİME KUMBARAM

Bu projede öğrencilerimiz İstiklal Marşımızda geçen sözcüklerin anlamlarını öğretebilmek, İstiklal Marşımızın önemini herkese kavratabilmek ve marşımızı daha iyi anlamlandırabilmek için bir eğitsel oyun tasarladılar. “İstiklal Marşı Kelime Kumbaram” oyunları ile hem İstiklal Marşımızın hem de Türkçemizin zengin söz varlığı için bir farkındalık oluşturdular hem de eğlenerek öğrenmeyi kolaylaştırdılar. Öğrencilerde öğrenmenin daha kalıcı ve zevkli olduğunu yaptıkları sınavla gözlemlediler.

IŞIK VE HAREKETE DUYARLI AKILLI KONTROL SİSTEMİ

Bu projede öğrencilerimiz elektrik tasarrufunun sağlanabilmesi için bir sistem geliştirdiler. Sistemleri, içerisinde hem bir hareket sensörü hem de bir ışık sensörü barındırmaktadır. Böylelikle, ortamdaki hareketi algılayarak ışık seviyelerinin belirlenmesine ve ışıkların açılıp kapanmasına olanak tanınmış olacaktır. Hazırladıkları bu sistem ile hem ışık seviyesi hem de ışıkların açık olup olmamasının ayarlanması ile maksimum tasarruf sağlanmaktadır.


Haber
:
Bargem
Editör
:
Galaksi
Tarih
:
30 Nisan 2024, Salı 14:33
Okunma
:
463 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları