Ankara - İncek Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | İncek Okyanus Koleji Ortaokulu öğrencileri, Anadolu Medeniyetleri Müzesi'ni Gezdi
İncek Okyanus Koleji Ortaokulu öğrencileri, Anadolu Medeniyetleri Müzesi'ni Gezdi İncek Okyanus Koleji Ortaokulu öğrencileri, Anadolu Medeniyetleri Müzesi'ni Gezdi
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
İncek Okyanus Koleji Sosyal Bilgiler Zümresi 5. Sınıf öğrencileri ile Anadolu Medeniyetler Müzesi'ne branş gezisi düzenledi.

İncek Okyanus Koleji 5. Sınıf öğrencileri   Sosyal Bilgiler Öğretmeni Büşra Kabar, Matematik Öğretmeni Fazilet Hande Akkaya ve Fen Bilimleri Öğretmeni Merve Söğüt ile Anadolu Medeniyetleri  Müzesi'ni ziyaret ettiler.

Gezi sırasında Uzman Arkeolog Gültekin Yanbeyi eşliğinde müzede bulunan tarihi eserlerin geçmişten günümüze gelişi, insanlık tarihinin gelişimi, müzedeki eserlerin hangi medeniyet ve döneme ait olduğu, hangi eserlerin hangi kazı bölgelerinde bulunduğu güzel bir anlatımla öğrencilerimize aktarıldı. Gezide öğrenciler müzede yer alan tarih eserleri ve geçmişte insanların nasıl yaşadığını gösteren balmumu heykellerden oluşan geçmişe uygun olarak modellenen yaşam alanlarını meraklı gözlerle incelediler. Ardından öğrenciler Uzman Arkeolog Gültekin Yanbeyi'ye merak ettikleri soruları sorarak geziyi tamamladılar.

Böylece öğrenciler hem  medeniyetlere ait bilgi sahibi oldular hem de geçmişle gelecek arasında bir bağ kurarak tarih bilinci, tarihi eserlerin korunması ve tarihi eserlere sahip çıkılması konusunda farkındalık oluşturdular.


Haber
:
Akın Akbulut
Editör
:
Murat AKDEMİR
Fotoğraf
:
Merve SÖĞÜT
Tarih
:
13 Şubat 2020, Perşembe 12:51
Okunma
:
611 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları