Ankara - İncek Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | İncek Okyanus Koleji Maker Atölyesi Sergisi
İncek Okyanus Koleji Maker Atölyesi Sergisi İncek Okyanus Koleji Maker Atölyesi Sergisi
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Hayal et ve yap !

Maker Hareketi (Maker Movement), dünyada hızla yayılan “kendin yap” kültürü ile teknolojinin birleşmesinden oluşan bir akımdır. Bir kişi kendine Maker (üretici, üreten, yapan kişi) diyorsa Maker Hareketi kapsamında o kişi Maker’dır. Maker hareketi kapsamında yemek yapmaktan model uçak yapmaya, elektronik devreler ve motorlar aracılığı ile yapılan bir model Maker ruhu ile yapılmış kabul edilebilir.

Bazı çocuklar bilgisayarda oynuyor, bazıları ise oynamak yerine kodlamaya yöneliyor, teknolojik cihazlar ve hayatı kolaylaştıracak ürünler üretiyorlar. İşte yeni endüstri devriminin yeni oyuncuları, maker çocuklar...

Maker kursunda çocuklar sensörlerle çalışan sistemlerde kurgularlar. Çocuklar burada yaratıcı yönlerini ortaya çıkaran projeler geliştirir. Sistematik ve analitik düşünen çocuklar, deneme-yanılmayla öğrenerek kendine haz veren, başarıya götüren davranışı kalıcı hale getirir.

Arduino materyalleri kullandığımız programda; öğrencilerin, Arduino kart, devre ve sensörleri tanımalarını, elektronik konularına ilgi duymalarını,problem çözme becerilerini kullanarak akış diyagramları hazırlayabilmelerini hedeflemekteyiz.

Okyanus Koleji olarak, vermiş olduğumuz bu eğitim ile uygulama yaparak teknoloji alanında tüketici kalmak yerine üretici olarak yer alan nesiller yetiştirmeyi amaçlıyoruz.


Haber
:
Dilan Bayseferoğulları
Editör
:
Murat AKDEMİR
Fotoğraf
:
Dilan Bayseferoğulları
Tarih
:
10 Haziran 2019, Pazartesi 11:46
Okunma
:
574 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları