Ankara - Eryaman Okyanus Koleji, Anadolu Lisesi | Haber | Eryaman Okyanus Kolejinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Tüm Coşkusuyla Kutlandı!
Eryaman Okyanus Kolejinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Tüm Coşkusuyla Kutlandı! Eryaman Okyanus Kolejinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Tüm Coşkusuyla Kutlandı!
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Eryaman Okyanus Kolejinde Cumhuriyetimizin 95. yılı tüm coşkusuyla kutlandı.

29 Ekim 1923 tarihi, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından “Cumhuriyet” önergesinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulup kabul edildiği tarihtir. 29 Ekim 1923 yılında Türkiye yeni yönetim şekline kavuşarak Cumhuriyeti benimsemiştir. Cumhuriyet demek bir ulusun kendi kendini yönetebilmesi, seçme ve seçilme hakkına sahip olması, egemenliğin halka ait olması demektir. Cumhuriyet Bayramı Atatürk’ün gözünde en büyük bayramlardan biridir ve her yıl ülkemizde coşkuyla kutlanılır.

Eryaman Okyanus Koleji lise, ortaokul ve ilkokul kademelerinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı büyük bir gururla, neşeyle ve coşkuyla kutlandı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün minnetle, şükranla anıldığı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından kademe idarecilerinin günün anlam ve önemini belirten konuşmalarını yapmaları ile başladı. Ortaokul kademesi öğrencilerinden oluşan vurmalı çalgılar orkestrası eşliğinde koro, 29 Ekim şarkıları söyledi. İlkokul kademesi öğrencileri Cumhuriyet şiir dinletisini sundu. Lise kademesi öğrencilerinin duygu dolu Cumhuriyet oratoryosu ve halk oyunları gösterisi gerçekleştirildi. Cumhuriyet Bayramı temalı videolar, drama gösterileri ve öğretmen konuşmalarının da yer aldığı program büyük beğeni toplayan Cumhuriyet Defilesi ile son buldu.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı programını hazırlayan öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Cumhuriyetimizin 95. yılı kutlu olsun!

“Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak olan sizlersiniz.”

Mustafa Kemal Atatürk


Haber
:
İpek Ölçer
Editör
:
İbrahim Aslan
Fotoğraf
:
Neslişah Kaya, Koray Karasekreter, Nurcan Kunak
Tarih
:
27 Ekim 2018, Cumartesi 01:16
Okunma
:
2.327 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları