Adana Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Okyanus Ortaokul Öğretmenleri 2014-2015 Eğitim Dönemine Hazır
Okyanus Ortaokul Öğretmenleri 2014-2015 Eğitim Dönemine Hazır Okyanus Ortaokul Öğretmenleri 2014-2015 Eğitim Dönemine Hazır
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Okyanus Kolejleri Ortaokul Öğretmenleri hizmet içi eğitim ve seminerlerle yeni eğitim-öğretim dönemine hazırlandı.

Türkiye’nin eğitim markası Okyanus Kolejleri, öğrencilerinin  olduğu kadar öğretmenlerinin eğitimine de önem veriyor.  

25-29 Ağustos 2014 tarihleri arasında yapılan eğitimlerde öğretmenler sektörün önde gelen kişileri ile buluştu. Alanında uzman, seçkin akademisyen ve eğitimcilerin katıldığı seminerlerinin ilk konuğu "Geleceğin Öğretmeni" konulu etkili sunumuyla Eğitim Danışmanı ve Koçu (Consulting Training Coaching) Münir Arıkan oldu.

Dünya’nın İlk Düşünce Koçu olan Münir Arıkan, teknoloji çağında öğrenci ihtiyaçlarının değişimine bağlı olarak ‘Geleceğin Öğretmeni’nde bulunması gereken özellikler hakkında etkili bir sunum gerçekleştirdi. “İnsan, okursa yücelir, öğrenirse düşünür, bilirse mutlu olur’’diyen Münir Arıkan geleceğin öğretmeninin nasıl olması gerektiğini anlattı.

Sunum sonunda Okyanus Kolejleri Eğitim Kordinatörü Ali Gündoğdu Münir Arıkan'a teşekkür plaketi ve çiçeği takdim etti.

“Problem Çözmek Güzeldir”

Öğretmenler diğer günlerde Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilgiler öğretmenleri kendi alanlarıyla ilgili kıymetli bilgiler içeren atölye çalışmalarına katıldılar. Sabancı Üniversitesi Yazma Becerileri Merkezi’nden Gülayşe Koçak Türkçe Öğretmenleri ile 'Yaratıcı Düşünme-Yaratıcı Yazma' atölye çalışması yaptı.

Marmara Üniversitesi Doç. Dr. İlyas Yavuz değişen ortaokul matematik müfredatı ve öğretmen yaklaşımlarıyla ilgili bilgi verdi.

Yrd. Doç. Dr. Orhan Çanakçı ‘’problem çözmek güzeldir’’ çalışmasıyla matematik öğretmenlerimizle derinlemesine paylaşımlarda bulundu.

Uşak Üniversitesi Doç. Dr. Osman Nafiz Kaya, değişen ortaokul fen müfredatı, öğretmen yaklaşımları ile ilgili olarak laboratuar uygulamalarıyla, fen bilimleri öğretmenlerine etkili bir sunum gerçekleştirdi.

‘Storytelling ile Geçmişe Yolculuk’

Sakarya Üniversitesi Doç. Dr. Ahmet Şimşek dünyanın, milletlerin ya da ülkelerin savaşlarını, antlaşmalarını, önemli olaylarını ve bütün tarihi olaylarını efsanelerle canlandırarak sosyal bilgiler dersini unutulmaz yapmak için "storytelling" çalışması yaparak Sosyal Bilgiler Öğretmenleri ile geçmişe yolculuğa çıktı.

Öğretmenler, hizmet içi eğitimlere, Okyanus Kolejleri Ölçme Değerlendirme Birimi (ÖDB)’nin ortaokulda ‘Ölçme ve Değerlendirme Faaliyetleri’ isimli atölye çalışmasıyla devam etti.

Okyanus Kolejleri Bilimsel Araştırma ve Geliştirme Merkezi (BARGEM) Proje Kordinatörü Duygu Celepcioğlu'nun "Bilimsel Proje Hazırlama ve Proje Tabanlı Öğretim" sunumuyla ve Eğitim Teknolojileri Bölüm Başkanı Mete Doğanay'ın " Okyanus Kolejleri'nde Teknoloji Kullanımı’’ başlıklı uygulamalı çalışmalarını anlatmasıyla 3 günlük eğitim sona erdi.

 


Haber
:
Sabiha YILMAZ
Editör
:
Mehmet KAPAN
Tarih
:
05 Eylül 2014, Cuma 14:50
Okunma
:
12.005 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları