Adana Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | 8. Sınıf Öğrencileri Atatürk Evi ve Sinema Müzesini Ziyaret Etti
8. Sınıf Öğrencileri Atatürk Evi ve Sinema Müzesini Ziyaret Etti 8. Sınıf Öğrencileri Atatürk Evi ve Sinema Müzesini Ziyaret Etti
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Adana Okyanus Ortakulu 8. Sınıf danışman öğretmenleri eşliğinde yapılan kahvaltı ve doğa yürüyüşünün ardından serbest vakitlerinde eğlenceli vakit geçirdiler.

Adana Okyanus Ortakulu 8. Sınıf danışman öğretmenleri Özkan Tosun ve Ayten İlknur'un organize ettiği Türkçe Öğretmeni Melike Dönmez ve Matematik Öğretmeni Merve Aşlamacı'nın da eşlik ettiği etkinlikte öğrenciler Ekotepe Organik Ürün Çifliğinde yapılan kahvaltı ve doğa yürüyüşünün ardından serbest vakitlerinde eğlenceli vakit geçirdiler.
Öğrenciler daha sonra tarihi Tepebağ bölgesinde bulunan Atatürk Evi ve Adana Sinema Müzesini gezdi. Atatürk'ün evini ziyaret esnasında İnkilap Tarihi Dersi Öğretmeni Özkan Tosun, Mustafa Kemal Atatürk'ün Adana'ya gelişlerindeki en önemli amacı olan Hatay sorunu ve bu sorunun çözümü hakkında yapmış olduğu girişimleri ve Hatay'ın anavatana katılışı hakkında küçük bir sunum yaptı. Atatürk Evi Müzesi'nin ardından Adana Sinema Müzesi'ne geçen öğrenciler burada Adana'ya değer katan sanatçılar ve Türk sinemasına Adana'nın katkısının ne kadar büyük olduğunu öğrendiler. Gün boyunca eğlenceli vaktin yanısıra tarih bilgilerini ve genel kültür bilgilerini geliştirme imkânı buldular.


Haber
:
Aykut Kara
Editör
:
Göktuğ Hekimoğlu
Fotoğraf
:
Melike Dönmez
Tarih
:
08 Kasım 2017, Çarşamba 23:49
Okunma
:
1.026 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları